Disperare uriasa. USR: Dragnea si oamenii lui au furat dosare cu semnaturi pentru „Fara penali”: „Lipsesc 200.000 de semnaturi”

politica

USR acuza PSD ca ”fura si dosare cu semnaturi Fara Penali”, dupa ce adresa prin care initiativa este trimisa la Curtea Constitutionala, dupa cateva luni de la inregistrarea la Parlament, cu peste 200.000 de semnaturi mai putine fata de cele depuse. USR avertizeaza ca a pregatit plangerea penala.

„ALERTA! PSD fura si dosare cu semnaturi Fara Penali. Am analizat nota pentru CCR intocmita de Secretariatul General al Camerei Deputatilor cu privire la semnaturile Fara Penali si am constatat cu stupoare ca apare o cifra suspecta de 591.097 de semnaturi inregistrate, in conditiile in care USR a depus peste 800.000 de semnaturi in Parlament, restul pana la un milion fiind inca blocate prin primarii din tara. In aceasta nota LIPSESC foarte multe dosare depuse, fara nicio explicatie. Tot in nota apare o cifra de 93.775 semnaturi care nu sunt atestate de primarii din motivele abuzive pe care le stiti deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresa incompleta pentru ca lipseste etajul)”, precizeaza USR.

USR sustine ca, de fapt, PSD incearca sa trimita la CCR un numar de semnaturi mai mic decat pragul de 500.000 impus de lege, ca sa invalideze initiativa.

„Ajunge cu minciunile! Avem OPIS-uri ca sa demonstram fiecare semnatura depusa. Avem copii dupa dosare cu stampila Camerei Deputatilor. Este fals in acte oficiale ceea ce face PSD prin Secretariatul General, dupa ce a comis un abuz in serviciu si a blocat peste 100 de zile initiativa in Camera Deputatilor. Comanda politica a lui Dragnea a devenit mai importanta decat legea. Secretariatul Camerei Deputatilor nu avea competenta de a verifica semnaturile, ele au fost deja validate de primarii. Maine la ora 11, INAINTE de trimiterea initiativei la CCR, vom clarifica situatia. Presedintele comitetului de initiativa Mihai Badea, alaturi de Stelian Ion si Cristina Pruna vor merge la Secretariatul General sa lamureasca lucrurile. Plangerea penala este pregatita”, anunta USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: