Disperarea penalilor. Norica Nicolai a publicat in Euractiv un articol anti-Kovesi: O bomba cu ceas

externe

Norica Nicolai a trimis Euractiv un text in care reia toate dezinformarile si manipularile aruncate de PSD si ALDE catre Laura Codruta Kovesi. Publicatia anunta din capul textului ca opiniile apartin autorului si Euractiv nu si le asuma si o prezinta pe Nicolai drept „membru al Parlamentului European, grupul ALDE Europa, fost avocat si procuror roman”.

Nicolai isi incepe textul spunand ca de fapt Kovesi nu ar fi infaptuit acte de justitie, ci doar a „colectat scalpuri”. Ea spune ca tot scandalul din jurul lui Kovesi (pe care ei l-au facut, am putea adauga), ar fi subminat deja autoritatea Parchetului European, inainte ca acesta sa-si inceapa oficial activitatea.

Europarlamentarul lui Tariceanu aduce ca argument anti-Kovesi si scrisoarea presedintelui francez Emmanuel Macron privind apelul la renasterea Europei. Ea sustine ca diviziunea Uniunii se vede si in toata procedura de nominalizare a lui Kovesi pentru sefia Parchetului euroropean, „desi acesteia i s-au adus acuzatii grave in legatura cu modul in care a condus DNA”.

Nicolai mai spune ca la DNA Kovesi ar fi demonstrat ca nu tine cont de principiile imbratisate de cei care o sustin acum pentru functia de procuror-sef european si reia toate acuzatiile, de la justitie televizata, la protocoale cu SRI, toate ca sa distruga reputatii de politicieni.

„Ca sa cladim increderea publicului in Parchetul European n-ar trebui sa fie nicio urma de indoiala in ce priveste prima numire. Ca nevasta lui Cezar, primul procuror-sef european trebuie sa fie deasupra tuturor suspiciunilor”.

Vezi aici integral articolul publicat de Norica Nicolai inĀ Euractiv

Mai mult despre:


Comentarii: