Disperat, Dragnea pune la cale atacul final impotriva lui Tudose. Surse PSD: „Va convoca un congres extraordinar”. Ce spera sa obtina liderul PSD

analize

Jurnalistul Dan Tapalaga anunta ca Liviu Dragnea intentioneaza sa convoace un congres extraordinar al PSD la inceputul anului 2018, in care vrea sa isi regleze conturile cu Mihai Tudose.

Citand surse din PSD, Tapalaga anunta ca Dragnea ar dori sa obtina un vot de incredere din partea partidului si sa ii elimine pe Mihai Tudose si Marcel Ciolacu, prim-vicepremier, din guvern, dupa cum s-a intamplat si in cazul Grindeanu.

„Mai multe surse din partid au confirmat pentru HotNews.ro ca liderul PSD se gandeste la convocarea unui congres extraordinar, intentie discutata recent cu Paul Stanescu si Niculae Badalau.

Cu o eventuala convocare a Congresului, planificat cat mai curand posibil dupa Anul Nou, pana pe data de 1 februarie, Dragnea ar urmari in primul rand reconfirmarea sa in functia de lider al partidului in cel mai inalt for de conducere. N-ar fi exclus ca liderul PSD sa anunte ca-si depune mandatul, mizand pe faptul ca partidul refuza si-l roaga sa ramana. Ar fi miscarea clasica pentru orice lider care isi joaca ultimele carti. Al doilea obiectiv al Congresului ar fi debarcarea lui Mihai Tudose si Marcel Ciolacu din Guvern, cam dupa acelasi tipic dupa care a fost dat jos Grindeanu: abateri de la programul de guvernare, complicitate cu statul parlalel, etc.

Baronii din tabara Tudose par destul de relaxati cu perspectiva organizarii unui congres. In opinia lor, Dragnea are putine sanse sa joaca tare, cu mandatul pe masa. ‘Daca isi depune demisia e mort. La ce imagine are acum in partid, nu are nici o sansa’, a explicat pentru HotNews.ro unul din liderii de filiala. Acesta sustine ca luna ianuarie va fi decisiva pentru transarea meciului Dragnea – Tudose si tot atunci ar urma sa se produca inevitabil ramanierea guvernului, indiferent de castigator. Alte surse sustin ca Dragnea a pierdut atat de mult teren in partid incat unii lideri locali, ca Niculae Badalau, Felix Stroe sau Marian Oprisan il sfideaza pe fata, spre disperarea liderului PSD.

O eventuala convocarea a unui Congres extraordinar ar trebui aprobata de Comitetul Executiv, din care fac parte liderii de filiale si vicepresedintii partidului. Nu este deloc clar in acest moment daca CEX-ul, care l-a sustinut pana acum pe Dragnea fara fisura, mai functioneaza ca un monolit. Am evocat deja in textele anterioare rolul important jucat de Marcel Ciolacu, vicepremierul care a trecut de ceva timp in tabara Tudose. Ciolacu tine legatura cu baronii si se asigura de loialitatea lor, mai ales ca guvernul tocmai a impartit bugetul. Daca Dragnea convoaca Congresul dar CEX nu-i sustine demersul lupta s-ar sfarsi inainte sa inceapa. La fel de semnificativ va fi daca liderul PSD renunta la toate aceste planuri realizand ca si-a pierdut sustinerea in partid”, scrie Tapalaga pe hotnews.ro.

Dragnea l-a atacat deja pe Mihai Tudose, joi, intr-un interviu la Romania TV. „E un tip care nu e foarte calm, sunt oameni care nu sunt foarte calmi”, a spus seful PSD despre premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: