Disperat, Marcel Ciolacu iar ameninta ca da jos Guvernul Orban daca sunt introduse alegerile in doua tururi

politica

PSD va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului daca vor fi schimbate legile electorale, dar nu va face acest demers dupa asumarea raspunderii Executivului pe modificarea legilor justitiei, OUG 51 privind transportul scolar si legea plafoanelor bugetare, a declarat marti, la RFI, presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Intrebat daca asumarea raspunderii Guvernului pe modificarea legilor justitiei, OUG 51 privind transportul scolar si legea plafoanelor bugetare este suficienta pentru ca PSD sa depuna o motiune de cenzura, Marcel Ciolacu a raspuns: „Nu, nu, nu are nici un… in fiecare an, cand vine vacanta parlamentara din luna ianuarie, se depune asa ceva. Mai mult, legea cu plafoanele este o lege premergatoare bugetului de stat. Am dori sa vedem niste legi de asumare concrete si care sa nu fie in traseul parlamentar”.

El a explicat apoi in ce conditii va depune PSD o motiune de cenzura: „Prima decizie a noastra este ca, daca vor fi schimbate legile electorale, categoric, PSD si nu numai PSD vom depune o motiune de cenzura, pentru ca nu este corect sa schimbi regulile in timpul jocului”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, Cabinetul Orban trebuie „sa-si asume guvernarea”, sa vina cu masuri si cu explicatii concrete.

„Fara sa fiu interpretat nici ironic, nici prea critic, pana acum guvernarea Orban nu exista. Singura decizie a guvernarii a fost sa ne imprumutam cu zece miliarde si la costuri destul de substantiale. (…) Este un impact foarte mare ca intr-o singura luna sa te imprumuti 10 miliarde. Semnalele, mai ales economice, prin Ministerul de Finante, sunt foarte-foarte slabe si incoerente. Dansii trebuie sa-si asume guvernarea. (…) In acest moment exista un guvern, chiar si minoritar, care trebuie sa guverneze. Cred ca cu ‘vechea mostenire’ este depasit momentul. Dupa o luna de zile este cazul sa vii cu masuri concrete si explicatii concrete”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: