Disperata Carmen Dan, minciuni peste minciuni in cazul 10 August. De ce procurorii nu au acces la documentele privind actiunea Jandarmeriei

politica

Documentul referitor la organizarea actiunii jandarmilor pentru mitingul din 10 august ramane secret, informeaza Digi24. Actul a fost cerut de procurorii care investigheaza violentele din Piata Victoriei. Insa ministrul de Interne spune ca o comisie a stabilit ca acesta contine informatii ce nu pot facute publice.

„Nu ministrul dispune clasificarea. Am respectat intru totul prevederile HG atunci cand s-a solicitat la minister, ma refer la documentele care s-au solicitat de la nivelul aparatului central al MAI si au fost cerute opt documente. A fost o comisie care a analizat si a propus declasificare totala sau partiala. Ar fi un abuz din partea ministrului sa nu respecte deciziile comisiei. MAI a facut tot ce a trebuit pentru a ajuta ancheta, nu pentru a o bloca. Sunt la dispozitia organelor de cercetare penala”, a declarat Carmen Dan.

In luna martie, Carmen Dan sustinea ca TOATE documentele au fost desecretizate si ca nu vede „niciun impediment ca aceste anchete penale in desfasurare sa se finalizeze”.

„Eu mai vad nicio piedica in a se lamuri absolut toate lucrurile. Daca din punct de vedere al legalitatii misiunii, sustin cu tarie ca lucrurile au fost in regula, as face cateva precizari acum, pentru ca dupa 7 luni putem sa vorbim cu mai putina patima despre acel moment. (…) Este o lectie de invatat si pentru Jandarmerie dar si pentru liderii miscarilor civice, si pentru protestatari. In acest moment nu exista niciun impediment ca aceste anchete penale in desfasurare sa se finalizeze”, a declarat Carmen Dan, la Digi24.

Ea mai sustinea ca la finele lunii ianuarie au fost puse la dispozitia procurorilor toate documentele privind protestul din 10 august.

„Imi amintesc si de domnul procuror Lazar, care spunea ca ancheta merge foarte greu, pentru ca documentele nu sunt declasificate. (…) Absolut toate documentele sunt desecretizate si puse la dispozitia atat a Parchetului General, cat si a celor doua comisii. Asta se intampla inca de la sfarsitul lunii ianuarie, cand comisia care analiza desecretizarea a stabilit ca masura ce documente se declasifica. Din toate documentele care au fost trimise la Parchet imediat dupa 10 august, la solicitarea procurorilor, sunt declasificate mai putin un document care nu emana de la MAI”, mai spunea Carmen Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: