Disperata, dupa ce s-a ras masiv de ea, Firea cere ca internetul sa fie pus sub control: „Exista o institutie care sa ne apere pe noi?”

news

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reluat, in discursul rostit la evenimentul organizat cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintarea institutiei Avocatului Poporului, precizarile privind masurile luate miercuri in urma emiterii codului galben de ploi si vijelii de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), care au creat nemultumiri printre bucuresteni, intrebandu-se retoric daca exista o institutie care sa apere populatia de abuzurile si manipularile facute prin mijloacele de comunicare pe internet.

Gabriela Firea a laudat, in cadrul evenimentului, institutia Avocatului Poporului pentru sprijinul pe care il acorda cetateanului, spunand ca este una dintre cele mai reprezentative dintr-o democratie. Edilul a spus ca apreciaza faptul ca anul trecut Avocatul Poporului a monitorizat din oficiu asigurarea cu agent termic a Capitalei, in conditiile in care multi bucuresteni au trimis sesizari dupa ce au citit in presa ca este posibil sa nu mai aiba apa calda daca Elcen intra in faliment.

„Am solutionat aceasta situatie dificila, am apreciat ca institutia Avocatului Poporului vine chiar si intr-un domeniu in care nu te-ai astepta”, a afirmat Firea.

In finalul discursului sau, edilul a reamintit de masurile luate de municipalitate dupa emiterea codului galben de ploi si vijelii si de nemultumirile pe care le-au creat acestea in randul unora dintre cetateni

„In momentul in care o institutie primeste o informatie de la ANM privind un avertisment de cod galben, ce ar trebui sa faca? Sa nu respecte legea ca sa nu supere pe cei care s-ar putea simti frustrati ca stau mai mult in trafic? Sau sa respecte legislatia in vigoare punandu-i la adapost pe cetateni?”, a spus Firea.

Primarul a intrebat retoric daca exista o institutie care sa apere oamenii de abuzurile si manipularile facute pe internet.

„Impotriva abuzurilor care vin dinspre o zona care nu poate fi cunatificata si masurata, ma refer la manipularea prin mijloace de comunicare pe internet exista o institutie care sa ne apere pe noi toti?”, a subliniat Firea, citata de news.ro.

Tot in cursul zilei de joi, ea a spus ca ca prognozele meteo nu trebuie tratate cu „superficialitate”, in conditiile in care informatiile de la ANM aratau ca acel cod galben se poate transforma in cod portocaliu de ploi si vijelii. Firea a declarat ca municipalitatea si-a facut datoria, conform legii, de a anunta cetatenilor masurile impuse si a adaugat ca intelege ca nu este simpatizata, insa „toata lumea trebuie sa respecte institutiile”.

„Daca din cauza primariei, a faptului ca noi nu am informat care sunt conditiile meteorologice mureau oameni, cine raspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Prefer sa luam masurile legale si sa constatam ca furtuna nu a fost atat de puternica. ANM transmite o prognoza, nu exista serviciu meteo in lume care sa fi putut spune la milimetru, la secunda cand debuteaza un fenomen meteo extrem. Nu sunt de acord cu campania de denigrare a ANM-ului”, a declarat primarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: