DISPERATA sa emigreze in Coreea de Nord. Cum se lupta o femeie ca sa fie alaturi de Kim Jong-Un

externe

Kim Ryon-Hui este o femeie care a parasit Coreea de Nord, pentru a trai in statul din sud. Spre surprinderea multora, femeia a declarat ca vrea sa se intoarca in tara condusa de Kim Jong Un, din cauza ca a fost pacalita de spionii sud-coreeeni sa vina aici.

Kim spune ca si-a lasat in urma parintii, un sot fizician si o fiica in Phenian si ca acum spera sa se poata intoarce in tara sa natala, noteaza UPI.

Femeia a primit cetatenia sud-coreeana iar, in septembrie, anul trecut, Seul i-a respins cererea de repatriere in Nord, invocand legile actuale care interzic dezertorilor sa paraseasca Sudul dupa ce sunt naturalizati.

Kim a declarat ca a parasit Coreea de Nord in mai, 2011, pentru a-si vizita rudele din China. In timpul sederii sale in China, ea a intalnit un „broker ” care a dus-o in Sud, unde, conform marturiei sale, a fost fortata sa se instaleze.

Kim spune ca este de meserie croitor si ca absolvit prima din clasa ei. Ea declara ca a trait bine conform standardelor nord -coreene, dar acum este in imposibilitatea de a procura un pasaport sud-coreean cu ajutorul caruia sa paraseasca tara.

Ea a adaugata ca a spionat pentru Coreea de Nord, cu scopul de a fi acuzata si deportata. Planurile ei eu dat gres iar acum nu vrea decat sa se rapatrieze pentru ca a constientizat viata reala din Coreea de Sud.

Femeia spune ca sud-coreenii cunosc foarte putine lucruri despre fratii lor din Nord iar, la venirea ei in Sud, a fost surprinsa sa vada cati oameni fara adapost locuiesc in statiile de metrou din Seul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: