politica

Se agata disperati de Dancila sa nu-si piarda functiile. Melescanu, reactie violenta fata de plangerea penala pe numele lui Dancila

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a catalogat ca fiind „halucinanta” plangerea penala facuta de presedintele PNL, Ludovic Orban, impotriva premierului Viorica Dancila.

Intrebat duminica, la Parlament, cum vede plangerea penala depusa impotriva premierului, Melescanu a raspuns: „Mi se pare halucinanta (…), deoarece (…) exista o decizie a Curtii Constitutionale care a fost data in legatura cu incercarea de a face o cercetare penala privind adoptarea Ordonantei de urgenta numarul 13 (…) si Curtea Constitutionala a decis foarte clar”.

De asemenea, chestionat daca se astepta ca memorandumul adoptat in Guvern si declansarea procedurii referitoare la eventuala mutare a Ambasadei din Israel sa genereze un scandal intre Guvern, Parlament si Presedintie, Melescanu a spus: „Nu pot sa spun ca ma astept la asa ceva si nici nu credeam ca vom ajunge pana intr-un asemenea stadiu. Tocmai de aceea (…) propunerea pe care am facut-o de memorandum a fost pe partea confidentiala din ordinea de zi a Guvernului, tocmai pentru a nu inflama spiritele inainte de a face analiza”.

Intrebat cum a ajuns liderul PSD, Liviu Dragnea, sa afle de continutul acestui memorandum, Melescanu a precizat: „V-as spune cu mare placere daca as sti cum, dar nu stiu”.

Totodata, ministrul Afacerilor Externe a aratat ca nu exista „o schema legala” privind momentul informarii sefului statului.

„Nu exista o schema legala pentru activitatea noastra, deci ceea ce trebuia sa facem – sa avem o aprobare din partea prim-ministrului si a Guvernului sa facem aceasta analiza, la care am invitat, de altfel, si Administratia Prezidentiala, care nu a participat”, a mentionat Melescanu, citat de Mediafax.

El a precizat ca aceasta invitatie s-a facut „in lunea de dupa adoptarea memorandumului”.

Intrebat daca exista o procedura a informarii in prealabil a sefului statului, ministrul Afacerilor Externe a raspuns: „Nu exista asa ceva. Nu exista nicio procedura”.

De asemenea, chestionat in legatura cu toate criticile presedintelui Iohannis referitor la faptul ca nu a fost informat sau consultat cu privire la adoptarea memorandumului in Guvern, Melescanu a precizat: „Din punctul meu de vedere nu sunt fundamentate”.

El a mai spus ca, dupa terminarea analizei privind eventuala mutare a Ambasadei Romaniei la Ierusalim, este necesara conlucrarea intre Parlament, presedinte si prim-ministru.

„Din punctul meu de vedere, dupa terminarea acestei analize, va fi nevoie, intr-adevar, de conlucrare intre principalele puteri ale statului care au anumite sarcini in materie de politica externa si acestea sunt: Parlamentul, iar din zona executiva – presedintele si prim-ministrul”, a adaugat Melescanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

O oră ago

Lavrov: „Rusia este pregatita daca Occidentul vrea sa lupte pentru Ucraina”

Daca Occidentul doreste sa lupte pentru Ucraina pe campul de lupta, Rusia este pregatita pentru…

16 minute ago

Catalonia: Separatistul Carles Puigdemont vrea sa formeze un guvern minoritar sprijinit de o alianta a partidelor pro-independenta

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a anuntat luni ca va incerca sa formeze un guvern…

14 minute ago

Lupta SUA cu avalansa de produse din China. Biden mareste de patru ori taxele pentru masinile electrice din China

Presedintele Joe Biden va dubla, tripla si cvadrupla tarifele vamale pentru unele produse chinezesti in…

4 ore ago

Reportaj Recorder, mici si bere de la PSD in Buzau: „Fericirea are chipul tau” – Video

Un nou reportaj Recorder, legat de o vizita electorala a lui Marcel Ciolacu in judetul…

2 ore ago