Disperati, nemtii prelungesc SUSPENDAREA traficului feroviar cu Austria

news

Suspendarea serviciului de transport feroviar regulat pe o ruta folosita de zeci de mii de migranti intre Austria si Germania va fi extinsa pana la 12 octombrie, a anuntat vineri compania feroviara austriaca OeBB, transmite Reuters.

Germania si-a inchis legatura feroviara cu orasul austriac Salzburg pe 15 septembrie, pentru a limita afluxul de migranti, desi multi dintre acestia au gasit alte cai de a ajunge pe teritoriul german.

”In urma instructiunilor din partea autoritatilor germane, traficul feroviar dinspre Germania spre Salzburg si in sens invers este oprit pana cel putin pe 12 octombrie”, se mentioneaza intr-un comunicat al OeBB, citat de Agerpres.

Numarul migrantilor sositi in Germania in cursul lunii septembrie se cifreaza intre 270.000 si 280.000, depasind numarul inregistrat in intregul an 2014.

”Este o realitate ca, potrivit datelor actuale, trebuie sa plecam de la principiul ca in septembrie 2015 intre 270.000 si 280.000 de refugiati au sosit in Germania. Este mai mult decat totalul pentru intregul an 2014”, a anuntat miercuri ministrul de interne bavarez, Joachim Herrmann, in fata parlamentului Bavariei, landul pe unde intra in Germania majoritatea migrantilor.

Marti, guvernul de la Berlin a adoptat o serie de masuri destinate sa raspunda afluxului record de refugiati, printre care inasprirea anumitor conditii de acordare a azilului si excluderea de la acest drept a cetatenilor statelor din Balcani. Printre masurile aprobate se afla construirea de noi centre de primire si facilitarea accesului la cursuri de limba germana. Se mai prevede ca, la sosirea lor in primele centre de primire din Germania, refugiatilor sa le fie acordate, ‘pe cat posibil’, ajutoare in natura in locul de bani lichizi. Masurile adoptate de guvern urmeaza sa fie examinate de Bundestag (camera inferioara a parlamentului german).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: