Disperati sa scape de front, tineri rusi incearca sa treaca ilegal granita in Kazahstan. Au fost prinsi de kazahi si culcati la pamant

externe

Mai multi tineri tineri rusi, avand varsta pentru a fi mobilizati pentru frontul din Ucraina, au fost prinsi de granicerii din Kazahstan in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera pentru a scapa de incorporare.

Imagini cu rusii culcati la pamant, in timp ce erau supravegheati de graniceri inarmati, au aparut pe retelele de socializare.

„Infractorii isi explica actiunile prin dorinta de a se sustrage mobilizarii partiale care se desfasoara pe teritoriul Rusiei. Infractorii sunt interogati, dupa care vor fi predati partii ruse. Barbatii au incercat sa treaca ilegal frontiera, ocolind punctele de control”, se arata intr-un comunicat al fortelor de ordine din Kazahstan.

Kazahstanul a inregistrat o crestere a numarului sosirilor din Rusia, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat miercuri inrolarea rezervistilor pentru a lupta in Ucraina, anunta vineri autoritatile kazahe, relateaza Reuters.

Presedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri prima mobilizare in Rusia de dupa al Doilea Razboi Mondial si a reusit astfel sa provoace un exod al barbatilor aflati la varsta mobilizarii.

Patru dintre cele 30 de puncte ale frontierei dintre Rusia si Kazahstan – a doua cea mai mare din lume – erau blocate, anunta intr-un comunicat granicerii kazahi.

Granicerii kazahi nu precizeaza, insa, numarul rusilor intrati in tara.

Un martor, care a cerut protectia anonimatului, de frica pentru siguranta sa, declara Reuters ca rusii stau la coada la un post de frontiera de joi dimineata si ca a vazut un trafic neobisnuit de intens si controlate indelungate si aprofundate ale masinilor rusesti.

Multi dintre cei care vor sa traverseze frontiera sunt barbati care par sa aiba varsta prevazuta de mobilizare, si anume mai putin de 35 de ani, declara acest martor.

Comentarii: