Disperatii din PSD fura startul campaniei electorale, incalcand legea. Afise electorale intr-un judet rosu

politica

Mai multe mesaje sub sigla PSD au aparut, joi, pe un cub amplasat in centrul orasului Piatra-Neamt, anunta Mediafax. Presedintele PSD Piatra-Neamt, organizatie careia ii apatin afisele, sustine ca acestea nu contin mesaje electorale, ci „mesaje politice”. Neamt este condus de baronul Ionel Arsene.

Reprezentantii primariei sustin ca nu se incalca nicio reglementare locala sau nationala.

„Exista in Piatra-Neamt o serie de restrictii referitoare la afisajul electoral, dar acesta este interzis doar in anumite zone. In acest caz, nu consideram ca se incalca vreo prevedere locala in acest sens”, a transmis Gabriel Muraru, purtatorul de cuvant al Primariei Piatra-Neamt.

La randul lor, reprezentantii PSD sustin ca acestea nu contin mesaje electorale, ci „mesaje politice”.

„Exact cum ati vazut pe cub, sunt mesajele noastre ca si organizatie. Face parte din programul organizatiei PSD Piatra-Neamt. Cititi acolo, ceea ce vedeti, ceea ce ne dorim, noi, ca si organizatie”, a spus Florentina Moise, presedintele PSD Piatra-Neamt.

Alegerile locale ar urma sa aiba loc, cel mai probabil, in data de 14 iunie, a precizat, luni, premierul Ludovic Orban.

„Primarii m-au intrebat cand estimez ca vor fi organizate alegerile locale si am raspuns ca, cel mai probabil, in data de 14 iunie. Am si prezentat argumentele: pe 31 mai si pe 7 iunie, fiind sarbatori, Rusaliile, ar fi o impietate sa organizezi alegerile cand sunt sarbatori crestine. Asa ceva nu se face. Atunci, termenul de 24 mai este un termen din scurt, asa ca cel mai probabil va fi data de 14 iunie”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: