Disperatii din PSD incearca sa amane alegerile. Reactie dura a lui CTP: „O ticalosie ca alegerile sa fie suspendate pe termen nedeterminat”

analize

Cristian Tudor Popescu sustine ca  alegerile locale si cele parlamentare ar trebui sa fie organizate si sa se desfasoare anul acest an. „Un om care nu mai voteaza, care traieste intr-o tara in care nu se mai voteaza, in care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela inceteaza sa mai fie om”, a declarat CTP la Digi24. Majoritatea PSD din Parlament a confiscat de la Guvern atributul fixarii datei alegerilor parlamentare, incercand astfel sa le amane cat mai mult.

„Alegerile pot fi organizate din punct de vedere tehnic si practic.  Dupa parerea mea, nu poate sa contribuie acum un proces de alegeri mai mult la cresterea ratei de infectari pe zi decat contribuie comportamentul respectivilor insi (care nu respecta masurile de limitare a raspandirii COVID-19) fara sa fie nevoie de alegeri. Acum avem aceasta rata de 1300 de infectati pe zi fara sa fie niciun fel de alegeri. N-are cum sa creasca. Acolo te duci la centru de votare cu masca, bineinteles, toata lumea poarta masca, se practica distantarea evidenta, se intra cu distanta in timp si spatiu in cabinele de vot, se dezinfecteaza stampila si asa mai departe.

Aici sunt de acord cu presedintele Iohannis. Nu este un risc mai mare decat la supermarket, sa te duci sa votezi. Dar nu acesta este motivul, dupa parerea mea, pentru care alegerile trebuie tinute in acest an, atat alegerile locale, cat si cele parlamentare. Motivul principal este necesitatea acestor alegeri.

Spunea tot presedintele Iohannis ca nu e mai riscant sa te duci sa votezi decat sa te duci sa iti cumperi paine din supermarket. Intrebarea este: E mai important sa mananci paine, sa iti iei paine decat sa mergi la vot? Sa se tina alegeri? Raspunsul meu este ca alegerile sunt cel putin la fel de importante ca si painea. Pentru ca si unui caine pe care il tii pe langa casa poti sa ii dai o bucata de paine. Si o mananca. Dar asta nu inseamna ca e om, ca devine om.

Un om care nu mai voteaza, care traieste intr-o tara in care nu se mai voteaza, in care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela inceteaza sa mai fie om, dupa parerea mea. Si o spun nu din teorie, ci din experienta unei jumatati din viata mea pe care am trait-o intr-o astfel de tara. In care nu mai eram oameni, eram niste vite manate de colo-colo si nici macar furajate.

Deci ce ii spunea senatorul republican Mitch McConnell, republican nu democrat, in legatura cu incercarile lui Trump de a face acelasi lucru, ce vedem in Romania acum – sa se amane alegerile. Acelasi lucru incearca Trump.

Daca vrem un criteriu pentru a califica ceva drept o ticalosie pe lumea asta, cel mai simplu e sa ne uitam la Trump. Daca o face Trump, e clar ca e o ticalosie. Pana si senatorii republicani in frunte cu Mitch McConnell i-au spus lui Trump: ‘Nici in razboaie, nici in Marea Depresie, nici in Razboiul Civil din Statele Unite, alegerile federale nu au fost suspendate. Ele s-au tinut si se vor tine si anul acesta la termen’. Deci oamenii aceia inteleg care este esenta si importanta extraordinara a acestui proces de alegeri. De aceea, eu cred ca alegerile trebuie sa aiba loc in Romania pana la sfarsitul acestui an”, a subliniat CTP la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: