Disperatul Ciolacu nu stie cum sa o mai apere pe Renate Weber: „Este o liberala convinsa. Facem sesizare la Comisia Europeana si la CCR”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seara, ca schimbarea Avocatului Poporului este ”un atac la statul de drept”, la fel ca si schimbarea conducerii Radioului si Televiziunii publice. Liderul social- democrat a aratat ca Renate Weber, care ocupa functia de Avocat al Poporului, este un liberal convins si ca ”nu are nicio treaba cu PSD”.

Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri seara, la TVR 1, despre schimbarea Avocatului Poporului: ”E un atac la statul de drept. O sa facem (sesizare – n.r.) si la CCR, o sa facem si la Comisie, la fel cum vom face si pentru schimbarile la Rdioul public si Televiziunea publica. Sunt deja patru state la Comisie. Modul in care au fost schimbate. Vorbim de institutiile publice. Televiziunea si Radioul fac parte din statul de drept, la fel ca Avocatul Poporului. Avocatul Poporului nu este ca sa laude Guvernul, Avocatul Poporului este dimpotriva, rolul Avocatului Poporului este sa vegheze Guvernul sa nu incalce drepturile si libertatile romanilor. Asta este rolul”.

Liderul PSD a adaugat ca Renate Weber, cea care ocupa functia de Avocat al Poporului, este ”o liberala convinsa”.

”Doamna Renate Weber, vreau sa va spun, nu are nicio treaba cu Partidul Social Democrat, este o liberala convinsa, fosta europarlamentar liberal. Deci nu are sinecuri. Au pe cineva de rezolvat. Nu functioneaza asa”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Comisiile juridice ale Parlamentului au decis marti, sa propuna plenului reunit revocarea lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: