Disperatul Dragnea, jumulit de avocatii straini: „Confunda Tribunalul UE cu CCR, nu are nicio sansa”

analize

Liviu Dragnea le plateste cel putin 150.000 de euro celor doi avocati de la Bruxelles pentru procesul in care ataca raportul OLAF, informeaza jurnalista Ioana Ene Dogioiu intr-o analiza despre noile actiuni disperate ale sefului PSD.

Jurnalista, care afirma ca a vorbit cu specialisti, scrie ca Dragnea nu are nicio sansa de castig. „Dl Dragnea are impresia ca, asa cum lumea e doar un Teleorman mai mare, si justitia europeana e un fel de CCR mai mare. Undeva in mintea lui exista, probabil, certitudinea sau macar speranta ca si TUE se va comporta precum CCR”, arata Dogioiu. Ea dezvaluie faptul ca onorariul celor doi avocati de la Bruxelles pe care i-a angajat Dragnea este de cel putin 150.000 de euro pentru primele proceduri.

„Dupa ce a aruncat in aer Inalta Curte de Casatie, dupa ce a mutilat Legile Justitiei, dupa ce a pus toporul pe Codul Penal, dupa ce a distrus DNA, iata ca Dragnea distruge si presedintia romaneasca a Cons UE. Numai si numai ca sa scape de justitie.

Actiunea este una a disperarii, cu sanse minime de reusita, dupa cum mi-au explicat juristii cu care am vorbit, pentru ca ea merge pe un artificiu. Dragnea nu ataca raportul OLAF, pentru ca nu mai e in termen, ci ataca un raspuns negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o pentru ca la intocmirea raportului nu i-ar fi fost respectate dreptul la aparare si prezumtia de nevinovatie.

Dl Dragnea are impresia ca, asa cum lumea e doar un Teleorman mai mare, si justitia europeana e un fel de CCR mai mare. Undeva in mintea lui exista, probabil, certitudinea sau macar speranta ca si TUE se va comporta precum CCR, daca nu din slugarnicie politica, macar pentru ca o va pacali cumva.

Liviu Dragnea nu s-a dus la Tribunalul UE cu dna avocata Vasii. Nu. A angajat o mare casa de avocatura din Italia, cu 250 de avocati, ca sa va faceti o idee, si care nu are cum sa-i stabileasca un onorariu sub 150 de mii de euro la prima strigare, pentru primele demersuri, dupa cum spun oameni care se pricep.

De unde o avea un bugetar, fie el si presedintele Camerei Deputatilor, banii acestia? Pe langa avocatii din tara. Pe langa Maldive. Pe langa Irina. Pe langa Brazilia. Pe langa vanatoare. Pe langa conacul din Alexandria.

Apoi, ma intreb si eu, de ce atata disperare cu acest raport OLAF? Daca dl Dragnea e atat de sigur ca nu e nimic ilegal acolo, de ce se lupta cu atata disperare si atata cheltuiala sa scape de raport? De ce are nevoie sa scape de proba in loc sa ii anihileze continutul? Pentru ca ea e zdrobitoare?

Apoi, in ce calitate face dl Dragnea sesizarea impotriva acestui raport care nu il mentioneaza personal? Puteau contesta firmele implicate, intre care si Tel Drum, institutiile implicate, dar de ce dl Dragnea?

Contestand acest raport care nu se refera la el personal, dl Dragnea recunoaste implicit legatura cu Tel Drum, adica tot ceea ce negase pana acum. O face din greseala sau pentru ca stie din dosarul de la DNA ca legatura e deja dovedita, deci in privinta asta nu mai e nimic de facut?”, a scris Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: