Dispretul Liei Olguta Vasilescu fata de angajatii din Sanatate atrage o reactie dura din partea lui Iohannis: „Atrag atentia ca lucrurile nu merg asa cum trebuie”

news

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, marti, referitor la nemultumirile cadrelor medicale referitoare la salarii, ca lucrurile nu merg asa cum ar trebui, iar guvernantii se fac ca nu vad.

„Eu am invitat cele doua doamne si am dat un semnal foarte clar in acel moment. In chestiunea salariilor lucrurile nu merg asa cum ar trebui. Sunt probleme, am rugat pe toata lumea implicata sa imbunatateasca cadrul si abordarea. Avem opinii foarte diferite. Eu atrag atentia ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si avem in fiecare zi pichetari, iar guvernantii se fac ca nu vad si repeta ca lucrurile sunt in regula. Lucrurile nu sunt in regula. E treaba Guvernului sa vada unde sunt probleme”, a declarat Klaus Iohannis.

„Inca de la inceput am atras atentia ca aceste politici salarile vor produce dezordine pentru ca nu au existat studii serioase, nu au existat negocieri cu partenerii sociali. Rezultatele se vad acum la unele categorii sociale”, a aratat presedintele.

Precizarile au fost facute in contextul in care, luni, la Guvern, au avut loc discutii cu managerii de spitale pe tema salariilor.

Un grup de lucru va fi format pentru a fi gasite solutii la nemultumirile managerilor de spitale, masura venind in urma discutiilor purtate de acestia cu premierul si mai multi ministri. Monica Pop a anuntat ca ministrul Muncii ar fi spus ca nu „impresioneaza nicio greva in sanatate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: