Distractie in FRICA. Carnaval la Koln cu TARCURI pentru femei, in caz ca vor fi atacate de imigranti

externe

Autoritatile municipale din Koln au anuntat crearea unei zone securizate pentru femei in timpul Carnavalului din oras, care incepe saptamana viitoare, pentru a evita un val de agresiuni ca cel inregistrat in noaptea de Anul Nou la Koln, scrie The Telegraph, citat de Agerpres.

In acest spatiu protejat vor fi prezenti lucratori sociali si psihologi. Autoritatile municipale vor asigura si stalpi de iluminat mobili in partile mai intunecate si vor trimite forte de ordine suplimentare. Pentru a asigura siguranta femeilor in perioada Carnavalului se vor cheltui 360.000 de euro, informeaza Suddeutsche Zeitung.

„Suntem constienti ca zilele Carnavalului vor fi o provocare si ca trebuie sa aratam ca am tras invatamintele cuvenite din incidentele din noaptea de Anul Nou”, a declarat Guido Kahlen, consilier municipal. La Carnaval sunt asteptati circa 1 milion de vizitatori.

Nu este foarte clar rolul exact al acestor spatii protejate si s-au ridicat multe semne de intrebare la care autoritatile nu au raspuns inca: Vor exista bariere? Femeile se pot refugia acolo dupa o agresiune? Cum vor putea asista femeile la Carnaval daca vor fi nevoite sa stea in zona protejata? „Desemnarea unei zone +securizate+ implica faptul ca restul orasului +nu este securizat+ — ca singurul loc unde femeile se vor simti in siguranta este un spatiu de carantina izolat si cu segregatie de gen”, scrie slate.fr.

Pentru incidentele din noaptea de Anul Nou, la Koln au fost retinuti circa 30 de suspecti, dintre care numerosi solicitanti de azil, dupa circa o suta de plangeri de agresiuni sexuale — dintre care doua pentru viol. Cel putin doi au fost arestati, aminteste slate.fr.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: