Distrugerea DNA si a Parchetului General. Cei doi judecatori pe care Toader vrea sa-i instaleze in fruntea „anticoruptiei”

news

Tudorel Toader, unealta PSD.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, intentioneaza sa instaleze doi judecatori foarte controversati in fruntea Parchetului General si a DNA. Terenul a fost deja pregatit prin OUG 7, prin care a permis ca in fruntea parchetelor sa ajunga si judecatori. 

Jurnalistii de la g4media.ro au informatii potrivit carora  judecatoarea Corina Mandrila (fosta Gheorghisan, fosta Daescu) de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) ar fi in carti pentru sefia Parchetului general (PG), dupa ce, pe 27 aprilie, expira mandatul actualului procuror general Augustin Lazar. De asemenea, judecatorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanta ar fi pregatit pentru sefia DNA. Deliorga a fost procuror si chiar vicepresedinte al CSM pe vremea lui Nastase.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a confirmat si ea, miercuri seara, la Realitatea TV, ca judecatorul Cristian Deliorga este preferat pentru functia de sef al DNA.

Cine este Corina Mandrila

Mandrila este magistratul care i-a dat o sentinta de 4 ani de inchisoare cu suspendare lui Radu Mazare, fostul primar al Constantei, desi l-a gasit vinovat pentru o frauda de peste 100 de milioane de euro. Ulterior, la apel, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, un complet format din magistratii Ionut Matei, Ioana Bogdan si Ioana Alina Ilie l-a condamnat pe Mazare la 9 ani de detentie cu executare.

Judecatoarea Mandrila a fost in trecut procuror DIICOT, la Antidrog. Este procuroarea care a trimis in instanta dosarul Cocaina pentru VIP-uri in care Ion Tiriac junior si iubita lui, Anastasia Lazariuc au fost achitati.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a acuzat-o in 2005 pe procuroarea Corina Gheorghisan si pe seful DIICOT de atunci, George Muscalu, ca ar fi „spart” dosarul in mai multe dosarele, astfel incat sa nu mai fie probe in cazul lui Tiriac junior. Prin urmare, nu a fost de mirare ca fiul lui Tiriac a fost achitat in 2009 pentru acuzatiile de consum, trafic, detinere si oferire de droguri altor persoane. Una dintre judecatoarele care a emis sentinta de achitare a fost celebra Viorica Costiniu, sotia fostului judecator Florin Costiniu, condamnat la 4 ani cu suspendare pentru coruptie in dosarul fostului senator PSD Catalin Voicu.

Dosarul „Cocaina pentru VIP-uri” a fost trimis in instanta de procuroarea Corina Gheorghisan dupa ce ar fi stabilit ca, in vara anului 2000, Ion Alexandru Tiriac ar fi tolerat consumul ilicit de cocaina in apartamentul inchiriat in hotelul „President” din Mangalia, iar ulterior, impreuna cu cetateanul indian Tyagi Shailendra, ar fi detinut cocaina in vederea consumului. Initial, dosarul a fost instrumentat de procurorii antidrog Flavius Craznic si Nicolae Neagoe.

Dupa alegerile prezidentiale din 2004, procurorul Flavius Craznic a devenit consilier al ministrului Justitiei, Monica Macovei. El si Nicusor Neagoe au sustinut ca au fost impiedicati de fostul sef DIICOT, George Muscalu, sa-si faca treaba asa cum trebuia, precizand ca „s-a facut selectia probelor si a martorilor”. „Am dus cazul pana la capat, l-am finalizat cu rechizitoriu, am facut propunere de arestare preventiva care trebuia semnata de George Muscalu. Ion Tiriac este singurul inculpat acuzat de trafic de droguri care nu a fost arestat”, spunea Nicolae Neagoe. Dupa infirmarea rechizitoriului initial semnat de procurorii Craznic si Neagoe, dosarul a fost preluat de procuroarea Corina Gheorghisan.

Dupa acuzatiile Monicai Macovei, procuroarea Corina Gheorghisan si seful DIICOT de atunci George Muscalu au fost anchetati de Serviciul Anchete Speciale din Parchetul general, dar au fost declarati nevinovati.

Fosta procuroare Corina Gheorghisan (actuala judecatoare Corina Mandrila) facea parte dintre procuroarele fidele fostei conduceri a DIICOT si PG, Ilie Botos si Marcel Sampetru, alaturi de Alina Bica si Adriana Cristescu.

Ulterior, Corina Gheorghisan a devenit judecatoare si s-a maritat cu colonelul Cristian Daescu, fostul sef al SRI Arad intre 2012 si 2017. Intre timp, a divortat si s-a maritat din nou.

Cine este Cristian Deliorga

Deliorga a fost procuror si vicepresedinte al CSM intre 2002 si 2010. El a fost anchetat de DNA in dosarul concursurilor fraudate pentru procurori in care a fost condamnat la 2 ani de detentie fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita. (Detalii aici)

Potrivit unor surse judiciare, lui Deliorga ”i-a trecut glontul pe la ureche” si el ar fi izbucnit in plans in biroul procurorului de caz, Lucian Papici. Pana la urma, Deliorga a scapat de acuzatii din lipsa de probe, dar s-a retras ca judecator la Constanta.

Deliorga este considerat in sistemul de Justitie drept un apropiat al procuroarei Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie. De asemenea, Deliorga este considerat un apropiat al cercurilor de putere locale din jurul lui Sorin Strutinski, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, tripleta care „a speriat” Constanta vreme de 15 ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: