Distrugerea lui Radu Gavris. Parchetul General intervine, politistul era impreuna cu 4 procurori. Nu s-au incalcat restrictiile

news

Patru procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB), impreuna cu un ofiter de la Politia Capitalei, se aflau in localul din Centrul Vechi, unde s-ar fi desfasurat o petrecere privata, insa fara a avea vreo legatura cu ceilalti clienti, magistratii fiind legitimati de politisti fara a li se comunica aplicarea vreunei sanctiuni contraventionale, informeaza un comunicat transmis, sambata, de PTB. Ofiterul respectiv este Radu Gavris, adjunctul sefului Politiei Capitalei. Gavris a fost supus unui tir mediatic puternic, in acest caz intervenind si ministrul de Interne.

Precizarile vin in contextul in care 27 de persoane, printre care una care trebuia sa fie carantinata si un ofiter cu functie de conducere din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au fost depistate, vineri, in spatiul inchis al unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei.

„Tinand seama ca modalitatea de prezentare a acestor informatii este de natura sa afecteze imaginea institutiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem urmatoarele precizari: Atat in seara zilei de 22.01.2021, cat si in cursul zilei de astazi, s-a acreditat public ideea ca la un local din centrul municipiul Bucuresti a fost organizata o petrecere privata unde ar fi participat mai multi procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, alaturi de ofiteri din cadrul Politiei Capitalei si de alte persoane, dintre care una carantinata. In urma verificarilor efectuate la nivelul unitatii noastre a rezultat ca, in realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti se aflau in localul din Centrul Vechi al municipiului Bucuresti, impreuna cu un ofiter din cadrul Politiei Capitalei, fara a avea vreo legatura cu ceilalti clienti ai localului, spatiul respectiv fiind deschis publicului in acel moment”, se arata in comunicatul PTB.

Potrivit sursei citate, in aceste imprejurari, in jurul orelor 19,00, acestia au fost legitimati de catre lucratori din cadrul Politiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fara a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sanctiuni contraventionale. Verificarile i-au vizat si pe ceilalti clienti aflati in locatie la momentul respectiv.

La scurt timp, in spatiul public au fost prezentate informatii ce contineau date cu caracter personal si imagini cu continut selectiv de la actiunea politiei, stirile avand totodata la baza un comunicat indicat a fi emis de catre Politia Capitalei, transmite PTB.

„In consecinta, prezentarea improprie a tuturor acestor informatii este de natura sa creeze publicului impresia eronata ca procurorii au participat la o petrecere privata, organizata in intreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflata sub incidenta unei masuri de carantinare”, a mai anuntat PTB.

Radu Gavris, adjunct al comandantului Politiei Capitalei, afirma ca razia politistilor in restaurantul in care a fost surprins incalcand restrictiile a avut ca scop compromiterea sa. „Nu am fost la masa cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. E adevarat ca am fost legitimat ca asa a ordonat cineva”, a reactionat Gavris.

„Nu a fost absolut nicio petrecere, a fost o masa cu cinci persoane. Am baut o bere dupa-amiaza. Hanul lui Manuc are o forma de terasa. Daca am incalcat legea, nu-i nicio problema, sa fiu sanctionat contraventional. Nu am fost la masa cu mai multe persoane decat prevede legea. Eu consider ca am fost intr-un spatiu deschis, conform definitiei legale. Nu am fost la masa cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am facut nimic”, a declarat Radu Gavris pentru Mainnews.ro.

Radu Gavris a dat de inteles ca ceea ce s-a intamplat vineri ar face parte dintr-o serie mai ampla de actiuni indreptate impotriva sa.

„Eu am ajuns la Harghita tacand din gura. O sa ma mai trimita o data. E adevarat ca am fost legitimat ca asa a ordonat cineva. Eu am fost reclamat si la DNA, m-am trezit si cu dosare penale si nu s-a intamplat nimic. In viata mea nu am facut nimic. Eu pot sa fiu sanctionat, insa exista o instanta, o sa contest. Pana acum am castigat totul pentru ca nu am facut nimic”, a mai declarat Radu Gavris.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reactionat dur dupa ce adjunctul Politiei Capitalei, Radu Gavris, a fost gasit de politisti incalcand restrictiile intr-un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei.

„Toleranta zero fata de nerespectarea Legii! Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seara, cand politisti din cadrul Politiei Capitalei au identificat in interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucurestiului 27 de persoane, printre care se afla si un ofiter de politie cu functie de conducere din cadrul Directiei Generale de Politiei a Municipiului Bucuresti, doresc sa fac cateva scurte precizari.

De aproximativ 1 an ne confruntam cu pandemia provocata de noul coronavirus. Respectarea masurilor care au fost luate la nivel national, pentru a preveni raspandirea acestui virus, trebuie sa fie o prioritate pentru noi toti. Doar asa putem reveni la o viata sociala normala pe care ne-o dorim. Majoritatea romanilor au inteles acest lucru si va multumesc pentru aceasta”, a scris Bode pe Facebook.

„Din informatiile pe care le detin in acest moment, in cazul mentionat, s-a dispus deja declansarea cercetarii prealabile fata de ofiterul respectiv, pentru a se stabili existenta sau inexistenta unei abateri disciplinare si a vinovatiei sale, sub aspectul incalcarii indatoririlor care revin profesiei de politist, prevazute de Legea nr. 360/2002, avand in vedere ca acesta este si desemnat, la nivelul Politiei Capitalei, sa coordoneze activitatile specifice de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Asa cum am mentionat si cu alte ocazii, vreau sa va asigur ca sunt hotarat sa nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate in astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul sau social, nu este mai presus de Lege!

Totodata, vreau sa subliniez ca, atata timp cat voi detine mandatul de ministru al Afacerilor Interne, ma voi implica cu toate fortele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie ca vorbim de politisti, jandarmi, pompieri sau politisti de frontiera, sa reflecte calitatile si adevarata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o imbraca trebuie sa fie un model de urmat pentru noi toti!”, a mai spus Bode.

Mai mult despre: ,

Comentarii: