Diversiunea „Scrisoarea lui Giuliani”, demontata chiar pe pagina lui Dragnea. Seful PSD, ingropat intr-o avalansa de mesaje

politica

Liviu Dragnea a anuntat, luni, ca a primit scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani si a promis ca problemele semnalate de acesta isi vor gasi rezolvarea in noile Legi ale Justitiei si ca altele urmeaza sa fie solutionate prin parghii legale si constitutionale. Internautii au reactionat imediat, demonstrand cat de ipocrita este atitudinea lui Dragnea.

„Adica cand SUA vorbesc oficial nu ii bagam in seama dar cand vorbeste un avocat american trebuie sa fim atenti. Chiar asa, de cand bagam noi in seama parerile avocatilor, fie ei si americani?”, a scris un internaut, aducand astfel aminte de mesajele Departamentului de Stat in care guvernul de la Bucuresti era acuzat ca submineaza lupta anticoruptie.

In numai o ora, seful PSD a primit aproximativ o mie de astfel de mesaje. Iata doar cateva:

Concluzia scrisorii trimise de Rudolph Giuliani este ca increderea in sistemul de Justitie din Romania este „serios zdruncinata” in fata partenerilor externi si a investitorilor straini, afirma presedintele PSD, Liviu Dragnea, luni, intr-o postare pe Facebook.

El a precizat ca a primit din partea lui Giuliani aceeasi scrisoare pe care acesta a trimis-o presedintelui Klaus Iohannis.

„Am primit din partea domnului Rudolph Giuliani aceeasi scrisoare pe care a primit-o si presedintele Iohannis. Concluzia amara a acestei scrisori este ca increderea in sistemul de Justitie din Romania este serios zdruncinata in fata partenerilor externi si a investitorilor straini. Domnul Giuliani pune cu adevarat degetul pe rana – o rana care este inca deschisa si pe care Romania va trebui sa o trateze transant si cu mult curaj, daca mai vrem sa ramanem in familia statelor democratice din spatiul Nord-Atlantic”, a scris Dragnea.

El a adaugat ca Rudolph Giuliani este un celebru procuror federal al Statelor Unite, care „a luptat in mod real cu mafia si coruptia si a carui probitate morala si profesionala impune respect peste tot in lume”.

„Iar cand acesta vorbeste despre incalcarea grava a drepturilor omului si a principiilor statului de drept in Romania, prin protocoalele secrete dintre SRI si DNA, prin intimidarea judecatorilor si a martorilor sau prin ascultarea excesiva a telefoanelor, atunci Occidentul va privi cu mai multa atentie la abuzurile ingrozitoare care s-au comis in tara noastra in numele luptei anticoruptie”, a sustinut Dragnea.

Liderul PSD ii cere presedintelui sa nu ignore aceasta scrisoare.

„Presedintele Iohannis nu mai poate pretinde ca nu e nimic grav sau ca inca nu a lecturat scrisoarea domnului Giuliani. O astfel de pozitie nu ar face decat sa intareasca perceptia publica larg raspandita ca domnia sa este tributar Statului Paralel, pe care l-a protejat pana acum”, a completat el.

Liviu Dragnea s-a referit si la declaratia ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior, despre mesajul lui Rudolph Giuliani, pe care l-a caracterizat ca fiind un personaj „spumos” iar scrisoarea considera ca reprezinta „expresia unui lobby initiat de anumite forte care sunt interesate de apararea unor personaje de la noi care au avut probleme cu Justitia”.

„La fel de revoltatoare este si reactia celui care ar trebui sa reprezinte interesele Romaniei in Statele Unite si care a folosit numele ilustrului senator John McCain in incercarea de a acoperi adevarurile dureroase din scrisoarea domnului Giuliani. Domnul Maior si-a depasit in mod clar mandatul, iar din acest moment nu mai poate fi privit cu incredere de partenerii americani. Salut decizia Ministerului de Externe de a-l chema sa explice aceasta iesire in decor si sper ca macar de aceasta data presedintele Iohannis sa faca ceea ce este in interesul Romaniei”, a mentionat Dragnea.

El da asigurari ca o parte dintre problemele semnalate de Giuliani isi vor gasi rezolvarea in noile Legi ale Justitiei si ca altele urmeaza sa fie solutionate prin parghii legale si constitutionale.

„Este interesanta propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecatori internationali care sa analizeze si sa se pronunte cu privire la impactul protocoalelor secrete asupra sistemul de justitie. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din Romania si ar pune capat propagandei mincinoase care a atacat furibund orice actiune legitima a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel si de a restabili independenta judecatorilor. La fel este necesara o justa reabilitare a victimelor acestui sistem opresiv. Nu ne vom insanatosi ca tara, ca societate, ca natiune, pana cand nu vom condamna public toate aceste abuzuri si pana cand cei care le-au comis nu vor fi adusi sa raspunda in fata legii. Aceasta e singura garantie ca astfel de atrocitati nu se vor mai repeta in viitor!”, a mai scris Dragnea in mesajul publicat pe reteaua de socializare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: