Djokovic a castigat apelul, un judecator australian i-a dat dreptate. Anularea vizei a fost respinsa, Djokovic trebuie eliberat in termen de o jumatate de ora

externe

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul unu mondial, a castigat, luni, apelul depus impotriva anularii vizei sale de Australia, cu o saptamana inaintea debutului primului turneu de Mare Slem al anului, Australian Open, transmite DPA, citata de Agerpres.

Judecatorul Anthony Kelly a respins anularea vizei si a ordonat Guvernului australian sa achite costurile legale si sa-l elibereze pe Djokovic din detentie in termen de o jumatate de ora.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal ca Ministerul Imigratiei, Cetateniei, Serviciilor de migratie si Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua in considerare daca isi va insusi dreptul sau de a anula viza jucatorului sarb.

In cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era retinut pentru a fi impreuna cu avocatii sai in timpul audierii, iar judecatorul Kelly si-a exprimat nelinistea legata de refuzarea derogarii medicale pe care a obtinut-o initial Djokovic.

”Un profesor si un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicala. In plus, exceptia medicala si motivul pentru care a fost oferita a fost ratificata separat de o comisie formata din specialisti ai statului Victoria”, a spus Kelly, care s-a intrebat retoric in fata curtii: ”Ce putea face mai mult acest om?”.

Avocatii tenismanului sarb si-au prezentat argumentele in fata tribunalului, iar oficialul guvernamental Tran a vorbit cu doar o jumatate de ora inaintea suspendarii audierii.

In timpul pauzei, cele doua parti au convenit, la indemnul judecatorului, asupra faptului ca Djokovic nu a primit timpul adecvat pentru a raspunde notificarii de anulare a vizei sale.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a aratat, totodata, ca nota de intentie pentru anularea vizei a fost intocmita defectuos, pe ”amestecarea confuza a doua motive”. De asemenea, avocatul a sustinut ca Djokovic a fost tratat la aeroport, in ziua sosirii, ca si cum nu ar fi avocatii ”nu ar putea fi de folos” in cazul sau, neprimind sansa de a raspunde la notificarea sa legata de anularea vizei.

Audierea lui Djokovic a inceput cu intarziere din cauza unor probleme tehnice legate de legatura video a tribunalului.

Djokovic, detinatorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (noua) si campionul en titre, a fost retinut pe aeroportul din Melbourne miercuri seara, iar viza sa de intrare, sustinuta de o scutire medicala de la cerintele de vaccinare impuse de autoritatile de la antipozi, a fost revocata.

Mai mult despre:

Comentarii: