Djuvara, despre valul de imigranti: „Sunt foarte INGRIJORAT, niste barbari vin la noi”

news

Istoricul Neagu Djuvara compara criza imigrantilor cu perioada Evului Mediu si sustine ca refugiatii sunt niste barbari.

„In mod normal, daca acest val de refugiati devine tot mai important, mai numeros, ne aflam intr-o faza care s-ar putea sa semene cu inceputul Evului Mediu, cand Europa a fost incet-incet ocupata de barbari. Acum avem niste barbari care vin la noi”, a explicat istoricul Neagu Djuvara, intr-un interviu acordat Realitatea Tv.

El avertizeaza ca valul nu poate fi oprit si ca noi ne vom „contamina” de sirieni si de restul natiunilor migratoare.

„Situatia este comparabila cu sfarsitul Imperiului Roman, cand Europa a fost napadita de populatii. Mi-e teama ca amestecul acesta care are loc in momentul de fata o sa schimbe culoarea europeana”, a spus istoricul.

Intrebat daca Romania va fi ocolita de valul de imigranti, el a mentionat ca s-ar putea sa avem noroc.

„Sunt foarte ingrijorat de ea (de criza imigrantilor – n.red), dar pentru Europa Apuseana. Pentru ca am impresia ca refugiatii nu vor sta la noi, fiindca nu ii interseaza Romania… nu e destul de bogata. Nu cum vad ei bogatia – altfel, sigur ca solul este fertil, dar noi nu avem acumularea de bunuri pe care o au germanii, francezii si englezii.

Aceste valuri de imigranti asiatici, dupa parerea mea, sunt o mare primejdie pentru tarile occidentale mult mai mult decat pentru noi. Pe noi ne ocolesc. Noi nu suntem interesanti, valahii”, a adaugat Djuvara, citat de ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: