DNA a intrat peste marii afaceristi din „Grupul de la Monaco”. Si avocatul Doru Bostina este trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare de bani

news

Un avocat si doi oameni de afaceri au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani privind lucrari ce urmau sa fie efectuate la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei).

Potrivit portalului instantelor de judecata, este vorba despre afaceristii Dragos Dobrescu (membru al grupului de la Monaco) si Pier Luca Canino (Astaldi Romania) si avocatul Doru Catalin Bostina.

Procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a doi oameni de afaceri si a unui avocat, pentru trafic si cumparare de influenta, comise in forma autoratului si a complicitatii si spalarea banilor, a informat DNA, intr-un comunicat transmis, joi.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in contextul desfasurarii unor lucrari in Bucuresti la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), in perioada 20 – 26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celalalt om de afaceri suma de 1.000.000 euro, platibili in decursul a patru ani, in schimbul exercitarii influentei pe care a pretins ca o are asupra unui primar de sector pentru obtinerea cu usurinta a avizelor necesare. Cu aceeasi ocazie, afaceristul ar mai fi promis ca vor fi solutionate favorabil si plangerile cetatenilor riverani nemultumiti de modalitatea in care se derulau lucrarile respective.

Conform anchetatorilor, pentru a fi ascunsa adevarata natura a banilor, acestia urmau sa fie remisi prin intermediul unei societati controlate de avocatul inculpat in cauza, sub forma unor servicii fictive de „mentenanta”.

„In aceasta modalitate, la data de 9 septembrie 2013, ar fi fost transferati in contul unei societati administrate de primul dintre inculpati o prima transa, in valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retrasi sub forma de cash”, mentioneaza DNA.

In cauza, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, care a fost depusa de inculpatul trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in contul unei unitati bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: