news

DNA a prins un peste mare in flagrant. Directorul general adjunct al APIA a cerut 2.000 de euro spaga pentru a o angaja pe fiica mituitorului

Bogdan Dumitru Dumitrascu a fost eliberat din functia de director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) intrucat pe numele sau a fost deschis un dosar penal, a anuntat miercuri institutia.

„Incepand cu data de 22 decembrie 2021, prin decizia Directorului General APIA nr. 2994/2021, domnul Bogdan Dumitru Dumitrascu nu mai ocupa functia publica de Director General Adjunct in cadrul APIA – Aparat Central. Decizia a fost luata ca urmare a informarii APIA de catre organele de cercetare penala cu privire la deschiderea unui dosar penal pe numele domnului Dumitrascu”, se precizeaza intr-o informare de presa.

Conform unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) , procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 21 decembrie 2021, a inculpatului Dumitrascu Bogdan Dumitru, director general adjunct al Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA), in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de luare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: la data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrascu Bogdan Dumitru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia in cadrul APIA – Structura Centrala si, ulterior, sa o transfere la o agentie judeteana, situatie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeasi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat ca dorea ca banii sa-i fie remisi in doua transe respectiv inainte si dupa angajare.

„In contextul mentionat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrascu Bogdan Dumitru ar fi primit o prima transa, in valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului Dumitrascu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala”, se arata in comunicatul DNA.

La data de 22 decembrie 2021, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de luare a masurii arestarii preventive pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

3 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

10 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

11 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

11 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

11 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

8 ore ago