DNA anunta oficial: „Actul de justitie in dosarul mortii lui Bogdan Gigina NU mai poate fi infaptuit”

news

DNA anunta, printr-un comunicat de presa, ca actul de justitie in cazul mortii lui Bogdan Gigina nu mai poate fi infaptuit dupa ce senatorii au decis sa il apere pe Gabriel Oprea.

Iata comunicatul DNA:

„La data de 01 septembrie 2016 a fost formulata cererea de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, in perioada in care a detinut functia ministeriala (vezi comunicat nr. 1150/VIII/3 din 01 septembrie 2016).

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie a fost supusa la vot de catre plenul Senatului Romaniei la data de 19 septembrie 2016.

Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina.

Cu alte cuvinte, vointa exprimata de majoritatea senatorilor fata de cererea formulata de procurori inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit”, transmite DNA.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmarit penal pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, a decis luni plenul Senatului.

Decizia a fost luata de Senat cu 73 de voturi „impotriva” solicitarii DNA si doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: