DNA cere Senatului inscrisurile privind cereri de arestare preventiva. Tariceanu se simte amenintat, tergiverseaza

news

Directia Nationala Anticoruptie a cerut presedintelui Senatului, prin doua cereri, toate inscrisurile intocmite de aceasta Camera, privind urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, in 2014 si 2015, o alta cerere vizand documentele in cazul senatorului Dan Sova.

Prima cerere adresata Senatului vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe langa ICCJ, Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie si este adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, avand data de 14 aprilie 2015.

Cererea a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului.

In document se mentioneaza: ”In vederea documentarii dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Sova, nr), va solicitam sa ne comunicati, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, in anii 2014 si 2015, ca urmare a cererilor Directiei Nationale Anticoruptie pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie in perioada 2014-2015″, mentioneaza Mediafax.

O alta cerere solicita Senatului sa comunice, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, ca urmare a cererii Directiei Nationale Anticoruptie, din data de 13.03.2015, adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul nr. 122/2012.

Cea de-a doua cerere este trimisa cu data de 9 aprilie si este semnata, de asemenea, de procurorul sef de sectie Constantin Claudiu Dumitrescu si de procurorul Uncheselu Jean.

Tariceanu: „Nu s-au respectat regulile procedurale”

Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca s-a decis sesizarea ministrului Justitiei, pentru ca nu s-au respectat regulile procedurale, in cazul cererilor DNA trimise Senatului, pentru punerea la dispozitie a tuturor documentelor in cazul Sova, dar ca pe fond nu exista retinere in acest sens.

Presedintele Senatului a aratat ca, in urma analizei conducerii Senatului, s-a ajuns la concluzia ca cererile din partea DNA nu respecta regulile procedurale privind relatiile institutionale intre Senat si Justitie, pentru ca sunt semnate de procurorul DNA si nu de catre Ministerul Justitiei.

”Decizia Biroului Permanent este axata pe doua elemente, pe elementul de fond si pe elementul de forma”, a spus Tariceanu, precizand ca, pe problema de fond nu exista niciun fel de retinere din partea Senatului.

”Sunt decizii si documente pubice, ele vor fi transmise imediat ce comunicarea va fi facuta conform regulilor institutionale care trebuie sa functioneze intre Senat, respectiv Parlament, si Justitie, a afirmat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a explicat ca cererea trebuie sa fie adresata de Ministerul Justitiei, de ministru, care urmare a solicitarii facute de Parchet, de DNA, asa cum s-a procedat si in alte cazuri.

”Biroul Permanent a hotarat sa sesizam ministrul Justitiei, caruia sa ii solicitam ca adresarea sa se faca conform regulilor procedurale”, a mentionat Calin Popescu Tariceanu, adaugand: ”Pe fond, solicitarea este fara indoiala in atentia Senatului si i se va da curs de indata ce vor fi sesizati procedural corect”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: