DNA desfiinteaza scurt aberatiile lui Dragnea si Manda. „Statul paralel” exista doar in capetele lor

politica

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu, a fost audiata de procurori in calitate de martor, precizeaza DNA. Ancheta in care a fost audiata Mihalcescu este in rem, iar momentul infatisarii la DNA a fost stabilit de comun acord, la propunerea martorului.

„Persoana la care faceti referire a fost citata, in calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, in baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv nota telefonica cu intocmirea unui proces verbal.

Stabilirea momentului infatisarii martorului s-a facut de comun acord, in conditiile propuse de martor si acceptate de procuror. In cauza respectiva se efectueaza acte de urmarire penala in rem, prin urmare, alte informatii nu pot fi date publicitatii, deoarece le sunt incidente dispozitiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001”, a precizat DNA, la solicitarea Mediafax.

In privinta momentului audierii lui Carmen Mihalcescu, despre care colegii sai din PSD au spus ca nu este intamplator, deoarece tot miercuri Opozitia a pus in discutie revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor, DNA spune ca declaratiile lansate in spatiul public sunt speculatii.

„Cu referire la unele articole aparute in spatiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizam ca acestea sunt pure speculatii ce se inscriu in incercarile de a plasa intr-o perspectiva nefavorabila activitatea unor magistrati. De asemenea, precizam ca activitatea curenta a procurorilor se desfasoara strict in conformitate cu dispozitiile legale si nicidecum nu urmareste agenda, activitatile ori evenimentele organizate de alte institutii extrajudiciare”, mai arata DNA.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu (Moldovan), a fost audiata, miercuri, vreme de mai bine de trei ore de procurorii DNA, iar la iesirea din sediul institutiei aceasta a refuzat sa dea detalii cu privire la dosarul in care a fost chemata sau calitatea.

„Ati dat adunarea?”, a intrebat jurnalistii Carmen Mihalcescu, la iesirea din sediul DNA, dupa aproape trei ore de audiere. Vicepresedintele Camerei Deputatilor a refuzat insa sa raspunda la intrebarile privind dosarul sau calitatea in care a fost chemata de catre procurori. Insa cand a iesit din sediul DNA pentru cateva momente, pentru a-si recupera tigarile din masina, Carmen Mihalcescu a spus ca a fost chemata ca sa „bea o cafea”.

Florin Iordache a declarat, miercuri, ca vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu (Moldovan) a fost chemata la DNA: „Azi dimineata, datorita unui eveniment nedorit, Carmen Moldovan a fost chemata la DNA si a trebuit sa prezidez eu sedinta”.

In legatura cu momentul audierii lui Mihalcescu, au fost voci din PSD care spun ca nu este intamplator, unul dintre acestia fiind presedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda.

„Intreaga punere in scena de astazi a fost regizata intr-un moment in care mai multi deputati ministri se afla la Bruxelles participand la procedurile de preluare a presedintiei Consiliului Europei. Coincidenta sau nu, in paralel, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu (Moldovan) a fost chemata la DNA, pentru a fi audiata de catre procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alaturi de Iohannis, de liderii opozitiei si de procurorii DNA vor sa le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputatilor, este o dovada clara a existentei statului paralel si modului antidemocratic in care acesta actioneaza”, a spus Manda.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: