DNA face praf strategia lui Dragnea inainte de ultimul termen al procesului. Seful PSD a primit o veste foarte proasta chiar inainte de a ajunge in fata judecatorilor

news

Liviu Dragnea a ajuns la sediul instantei supreme, pentru un nou termen in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie. Intre timp, DNA a raspuns ICCJ privind colaborarea cu SRI in cauza, mentionand ca sprijinul a constat in furnizarea de informatii si suport tehnic.

Sprijinul SRI in dosar a constat in „furnizarea de informatii cu privire la savarsirea unor infractiuni. Aceste informatii nu au fost folosite ca probe si nu au stat la baza actului de sesizare a instantei de judecata, nefiind aplicabile prevederile deciziei nr. 21/18.01.2018 a Curtii Constitutionale a Romaniei” si „suport tehnic cu punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica”, precizeaza DNA in raspunsul transmis instantei supreme, scrie Mediafax.

De altfel, avocatul Bombonicai Prodana a si scris pe Facebook marti: „A sosit raspunsul pe protocolul cu SRI. Si vreo 47 de DVD-uri”.

La termenul anterior, avocatul fostei sotii a lui Liviu Dragnea, a cerut inaintarea unei adrese catre DNA pentru a oferi lamuriri privind implicarea SRI in aceasta cauza.

Potrivit procurorilor, „in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”.

Victor Ponta face apel la ‘responsabilitatea’ Vioricai Dancila: ‘Nu mai mergeti (o perioada macar) in vizite in strainatate!’

Astfel, precizeaza DNA, persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal. Si fosta sotie a liderului PSD este judecata in aceasta cauza.

In ceea ce o priveste pe Bombonica Prodana, procurorii spun ca “in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”.

Foto: ziare.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: