DNA: Gabriel Oprea a cerut si primit taxa de protectie de 500.000 de euro. Judecatorii refuza sa redeschida dosarul

news

Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, o cerere DNA de redeschidere a unui dosar mai vechi de coruptie care il viza pe fostul vicepremier Gabriel Oprea. Decizia este definitiva.

E vorba de un dosar in care erau vehiculate numele lui Gabriel Oprea si al milionarilor Tiberiu Urdareanu si Dumitru Nicolae, cunoscut ca Niro, informeaza ziare.com.

La mijloc ar fi fost o spaga de jumatate de milion de euro pe care ar fi platit-o omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Potrivit unor surse citate de ProTV, in urma cu 5 ani, milionarul ar fi declarat ca i-ar fi platit 500.000 de euro lui Gabriel Oprea pentru partidul pe care-l conducea atunci, UNPR, iar in schimb i s-ar fi asigurat protectie.

La vremea respectiva, Gabriel Oprea a respins categoric aceste acuzatii.

In prima faza, ancheta nu a confirmat acuzatiile lui Urdareanu, astfel ca procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv ca nu exista probe.

Noii sefi ai DNA au luat decizia sa infirme aceasta solutie, pe motiv ca este netemeinica si nelegala. Dar, pentru ca investigatiile sa fie reluate, era nevoie de unda verde din partea unui judecator. Initial dosarul a fost inregistrat la Inalta Curte, dar ulterior a fost declinat la Tribunalul Bucuresti.

Sentinta Tribunalului: „In temeiul art. 335 alin. (4) si (41) CPP constata netemeinicia ordonantei nr. 64/C1/2019 din data de 22.05.2019 a Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie prin care s-a dispus redeschiderea urmaririi penale in dos. nr. 1024/P/2015 al Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si in consecinta respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale sus-mentionate. In baza art. 275 alin. (3) CPP cheltuielile judiciare avansate raman in sarcina Statului Roman. Definitiva.”

Mai mult despre: ,

Comentarii: