DNA il vrea pe DARIUS VALCOV dupa gratii. Procurorii cer aviz Senatului. Reactia imediata a lui Ponta

news

DNA cere aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. El ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

Valcov a fost azi chemat la DNA pentru audieri. El a refuzat sa faca declaratii.

Ponta: Ii accept demisia

La scurt timp dupa anuntul DNA, Ponta a scris pe Twitter ca accepta demisia lui Valcov din functia de ministru de Finante.

„Avand in vedere noua cerere a DNA am aprobat demisia dlui Valcov! Voi prezenta in cel mai scurt timp pres. Iohannis o noua propunere pentru MFP”, a precizat Victor Ponta.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Darius Valcov, pentru trafic de influenta in calitate de primar al municipiului Slatina.

„In 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, in calitate de primar, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari”, arata DNA.

Procurorii sustin ca, in noiembrie 2008, a fost aprobat proiectul ‘Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt’, al carui beneficiar final este SC Compania De Apa Olt SA, operator regional catre care Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) ‘Oltul’. ADI a delegat serviciile de alimentare cu apa si canalizare in aria de implementare a proiectului ‘Extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Olt’.

DNA precizeaza ca in cadrul acestui proiect au fost incheiate contractele ‘Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava’, ‘Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in municipiul Slatina’ si ‘Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt’.

„Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie, membrii comisiei au procedat, la indemnul suspectului Valcov, in mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor conditii de eligibilitate in scopul favorizarii firmei omului de afaceri. In urma acceptarii propunerii facute, firma omului de afaceri a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului ‘Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt’, avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apa Olt pentru mai multe lucrari. Administratorul societatii si suspectul Valcov au stabilit de comun acord, ca sumele de bani sa fie remise primarului, in numerar, in lei si numai la sediul firmei”, spune DNA.

Pe 15 martie, Darius Valcov si-a inaintat demisia din functia de ministru al Finantelor premierului Victor Ponta, care a acceptat-o, dar i-a cerut sa termine proiectul de Cod fiscal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: