news

DNA l-a arestat chiar la vanatoare pe un director mare din CNAIR in timp ce primea spaga. Urma sa il ajute pe un afacerist sa castige licitatii pentru deszapezire

Florea Dascalu, director al Directiei de Intretinere Drumuri Nationale si Autostrazi din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost retinut de procurorii Serviciului Teritorial Timisoara al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de DNA, el este cercetat pentru luare de mita, trafic de influenta in forma continuata (sapte acte materiale) si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (cinci acte materiale).

„In perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul Dascalu Florea, in calitatea sa de director (…), ar fi primit de la un administrator de societate comerciala (martor), in mod repetat, sume de bani si alte foloase (toate in valoare totala de 37.060 lei), pentru ca in schimb sa isi exercite influenta pe care o avea asupra unor functionari publici si privati, promitand (promisiuni materializate ulterior) ca ii va determina sa indeplineasca acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activitatii comerciale a administratorului respectiv (castigarea de contracte si lucrari de estetica rutiera si deszapezire).

Tot in contul sumei mentionate si al foloaselor necuvenite, in exercitarea atributiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispozitia aceluiasi administrator mai multe date nedestinate publicitatii, informatii menite sa ii asigure castigarea unor licitatii organizate de CNAIR”, se arata in comunicatul DNA.

Conform aceleiasi surse, Florea Dascalu ar fi primit, pentru demersurile facute, suma de 10.000 de lei si foloase necuvenite in cuantum de 2.060 de lei pe 7 mai 2022, suma de 10.000 de lei pe 12 iulie 2022, iar in urma cu o zi, cand a fost prins in flagrant, suma de 10.000 de lei si foloase necuvenite in cuantum de 5.000 de lei.

Florea a fost prins in flagrant dupa o partida de vanatore la Chisinau Cris, anunta televiziunile de stiri.

Suspectul va fi prezentat duminica la Tribunalul Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

38 de minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

35 de minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

O oră ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

O oră ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

35 de minute ago