DNA ii pune la punct pe propagandistii infractorilor. Comunicat oficial, iata numarul real al magistratilor interceptati

news

DNA a emis, miercuri seara, un comunicat de presa in care desfiinteaza acuzatiile lansate de trusturile de propaganda ale PSD privind numarul de interceptari in cazul magistratilor.

DNA arata ca au fost interceptati doar 166 de magistrati, ca urmare a unor „masuri de supraveghere tehnica autorizate de judecatori”, in loc de „mii de judecatori si procurori”, asa cum sustin televiziunile de propaganda.

Comunicatul DNA:

Ca urmare a unor informatii vehiculate in mass media, potrivit carora „mii de judecatori si procurori ar fi fost interceptati ilegal de DNA in ultimii cinci ani”, Biroul de Informare si Relatii Publice face urmatoarea precizare:

In vederea prezentarii unui punct de vedere intemeiat pe o situatie statistica riguroasa privind aceste aspecte, conducerea DNA a dispus colectarea datelor de la nivelul tuturor sectiilor si al serviciilor teritoriale pentru perioada 1 ianuarie 2014-23 octombrie 2018 (ultima data reprezentand momentul la care dosarele cu magistrati au fost predate Sectiei pentru investigarea Infractiunilor in Justitie).

In urma centralizarii datelor a rezultat ca, in perioada 1 ianuarie 2014-23 octombrie 2018 au facut obiectul masurilor de supraveghere tehnica (interceptarea si inregistrarea convorbirilor telefonice si inregistrarea in mediul ambiental), in dosare solutionate, un numar de 166 de magistrati.

Toate masurile de supraveghere tehnica au fost autorizate de judecatori.

Toti magistratii care au fost supusi masurilor au fost instiintati, in conditiile si in conformitate cu dispozitiile din Codul de procedura penala.

Mai mult despre: ,


Comentarii: