DNA a retinut-o pe Olguta Vasilescu. PSD explodeaza: „Este o vanatoare, este de neacceptat”

politica

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a fost retinuta miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Ea este acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani.

Comunicatul DNA:

In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

„Donatiile” respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpata, cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Intr-un context diferit, in cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguta a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, in perioada respectiva, inculpata Vasilescu Lia Olguta, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitarile formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguta in considerarea atributiilor pe care aceasta le avea in calitate de primar, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor.
De asemenea, edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din data de 02 martie 2016.

Reactia PSD

PSD a reactionat cu virulenta, prin vocea lui Codrin Stefanescu: „Noi spunem de cel putin sase luni ca sunt victimele unei conspiratii, unei vanatori fara precedent. Suntem socati in fiecare zi de ceea ce se intampla. Este soc dupa soc. Acum sunt socat de ce se intampla cu Lia Olguta Vasilescu la DNA. Nu exista zi de la Dumnezeu ca liderii nostri din tara sau de la nivel central sa nu fie vanati pe motive absolut puerile. Sunt de acord cu discursul de astazi al lui Sebastian Ghita”, a zis Codrin Stefanescu la Romania TV.

„In Romania domina frica. Se fabrica dosare pe banda rulanta si sunt scosi toti din joc. Aceasta vanatoare nu mai ia sfarsit. O luam intr-o directie total gresita. Nu mai misca nimeni nimic. Totul este inghetat. Frica domina in toate structurile sociale si am senzatia ca o forta oculta stabileste cine traieste si cine moare in momentul de fata in Romania. Este de neacceptat sa se intample aceste lucruri la 26 de ani de la Revolutie”, a mai spus Codrin Stefanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: