politica

DNA s-a autosesizat in urma articolului din Rise Project. Dan Barna nu este deloc ingrijorat

DNA s-a autosesizat si a deschis dosar penal in rem, adica pentru fapte, in urma anchetei Rise Project privindu-l pe Dan Barna, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV. Liderul USR a declarat, luni seara, ca nu a primit nimic de la DNA si ca daca va fi chemat la audieri nu vede nicio problema.

Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat in cazul dezvaluirilor Rise Project privindu-l pe Dan Barna si au deschis dosar penal in rem, privind o posibila fapta de fraudare a fondurilor europene, conform unor surse citate de Realitatea TV.

Dan Barna a declarat, luni seara, la o intalnire cu jurnalistii, ca daca va fi chemat la audieri, nu vede nicio problema.

„Nu am primit nimic. Daca au inceput verificarile, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA sa faca verificari. Daca ma cheama la audieri, nu vad nicio problema”, a declarat Dan Barna, intrebat despre un posibil dosar la DNA in cazul sau.

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a transmis ca proiectele de incluziune sociala pe bani europeni, care implica firma lui Dan Barna, sunt verificate de catre DLAF, potrivit institutiei. In replica, USR a transmis ca proiectele au mai fost investigate o data si nu s-au gasit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare alta natura.

De asemenea, vineri, liderul USR, Dan Barna, a cerut Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF) sa trimita de urgenta documentele privind contractele firmei sale la DNA, una dintre institutiile care nu sunt controlate politic si in a carei impartialitate crede. Prezidentiabilul USR spunea ca nu poate crede in corectitudinea DLAF, de care se ocupa Toni Grebla, omul de incredere al lui Liviu Dragnea, si cere Guvernului, premierului demis si DLAF „sa inceteze circul”. El a avut acelasi mesaj si pentru „toti actorii politici care instrumenteaza aceasta mizerabila campanie”. Totodata, el a facut apel la membrii de partid si sustinatori sa nu ii mai atace pe jurnalistii de la Rise, „pentru ca nu acestia sunt adversarii, ci vechea clasa politica”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: dan barna

Recent Posts

Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea…

2 minute ago

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

13 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

13 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

13 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

13 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

13 ore ago