DNA s-a miscat cu viteza mare. Deputatul PNL care a incercat sa corupa un deputat AUR pentru a nu vota demiterea lui Citu a fost trimis in judecata

politica

Deputatul Cosmin Sandru a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de dare de mita, dupa ce i-ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiati in posturi de conducere la institutii publice.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a deputatului Cosmin Sandru si a lui Nicolae-Florin Bitea, director general al Societatii de Transport Public Timisoara, pentru dare de mita.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, pe 1 octombrie, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, Cosmin Sandru si Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati ai acestuia din urma in posturi de conducere a unor institutii publice, dupa ce ar fi fost inscrisi formal ca membri de partid.

„Pentru a beneficia de aceasta ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului din data de 5 octombrie, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata”, mentioneaza anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: