DNA se apropie tot mai mult de Grindeanu. Acum a ajuns in fata procurorilor unul dintre ministrii care au semnat OUG 13

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Carmen Dan va fi audiata de procurori in dosarul in care se fac cercetari privind ordonanta de urgenta de modificare a Codurilor penale.

Surse judiciare au declarat ca ministrul Carmen Dan a fost citat in calitate de martor in dosarul privind ordonanta de urgenta de modificare a Codurilor penale.

Carmen Dan nu a vrut sa dea informatii legate de prezenta sa la sediul DNA, precizand ca va face declaratii dupa ce va sta de vorba cu procurorii. „Vorbim dupa ce termin discutiile”, le-a spus Carmen Dan jurnalistilor, la intrarea in sediul DNA.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a contrasemnat ordonanta de modificare a Codurilor Penale, alaturi de ministrul Justitiei, Florin Iordache, si de minsitrul de Externe, Teodor Melescanu.

In acelasi dosar, au fost audiati in calitate de martori si Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, si secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, cel care se ocupa de organizarea si pregatirea sedintelor de Guvern.

Carmen Dan a semnat OUG 13 alaturi de Florin Iordache, Teodor Melescanu si Sorin Grindeanu.

De asemenea, in acelasi dosar au mai fost audiati procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei, in calitate de martor in dosar, dar si Oana Haineala, procuror si fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, tot in calitate de martor.

Directia Nationala Anticoruptie a inceput o ancheta cu privire la modul de elaborarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale in urma unui denunt formulat, in 24 ianuarie, de Mihai Politeanu, Elena Ghioc si Razvan Patachi, membri ai asociatiei „Initiativa Romania”. DNA a precizat ca in acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de „modalitatea de adoptare a unor acte normative”.

Procurorul-sef al DNA, Codruta Kovesi, declara ca in ancheta inceputa in urma unei plangeri privind OUG 13 nu este vizata oportunitatea adoptarii actului normativ, ci sunt verificate aspecte de legalitate si cele care tin de incalcare legislatiei penale privind infractiuni din competenta DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: