DNA se opune insolventei Tel Drum: Exista riscul sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala

news

Potrivit unui comunicat de presa, procurorii DNA cer Tribunalului Bucuresti sa interzica procedura de dizolvare sau lichidare a S.C. Tel Drum S.A., pe motiv ca asta ar putea duce la radierea societatii in termen scurt, astfel incat existand riscul sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala pentru infractiunile savarsite.

„SC Tel Drum S.A. a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017. De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul”, se arata in comunicatul de presa emis de cei de la  DNA.

Procurorii mai amintesc ca, la data de 17 ianuarie 2017, au adus la cunostinta Tel Drum SA, prin reprezentat, calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza.

Tot in aceeasi zi, 17 ianuarie 2017, pe rolul Tribunalului Teleorman a fost inregistrata solicitarea Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie 2018.

Procurorii DNA atrag atentia ca daca Tribunalul Bucuresti da curs cererii, este riscul lichidarii si radierii in termen scurt a Tel Drum, astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: