DNA, statistica privind condamnarile din perioada iulie-septembrie 2019. Reactie la Raportul MCV

news

DNA informeaza joi ca, in perioada iulie-septembrie 2019, 59 inculpati au fost condamnati in dosare de coruptie, prin 23 hotarari judecatoresti definitive.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, printre cei condamnati se afla un presedinte consiliu judetean, un primar si un viceprimar de municipiu, un primar de comuna, un presedinte si director al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, cinci directori generali din institutii de stat si un inspector general scolar judetean.

Pedepsele dispuse de judecatori variaza intre 10 ani inchisoare si 1 an si 2 luni cu amanarea pedepsei.

Avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp, DNA a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa.

DNA sustine ca raspunde astfel cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare.

In Raportul MCV, in ceea ce priveste situatia luptei anticoruptie, se noteaza ca activitatea DNA cunoaste o descrestere semnificativa si ca lupta anticoruptie a scazut foarte mult in intensitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: