Ultimul comunicat al DNA arata de ce Tariceanu a intrat in PANICA. Urmeaza un dosar greu pentru seful Senatului

politica

Calin Popescu Tariceanu a declansat, in ultima perioada, un adevarat jihad impotriva DNA, solicitand nici mai mult nici mai putin, in calitate de presedinte al Senatului, ca parlamentarii sa blocheze activitatea procurorilor. Un comunicat al DNA dat publicitatii marti ar putea explica panica in care a intrat Tariceanu.

In comunicatul DNA in care se anunta trimiterea in judecata a lui Bogdan Olteanu, pentru ca a luat un milion de euro pentru a interveni pe langa Tariceanu ca sa-l numeasca guvernator al Deltei pe Liviu Mihaiu, apare si o fraza cheie: S-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de alte fapte si alte persoane”.

Alte persoane implicate in acest dosar sunt Calin Popescu Tariceanu, Liviu Mihaiu si Sorin Ovidiu Vintu, care deja a recunoscut in fata procurorilor ca i-a oferit mita lui Bogdan Olteanu.

Mai multe voci din spatiul public, jurnalisti si analisiti, au aratat astazi ca cel vizat in noul dosar rezultat din „disjungerea cauzei” este chiar Calin Popescu Tariceanu.

De altfel, Tariceanu a avut in ultima perioada o serie de iesiri extrem de dure la adresa procurorilor DNA, fapt evidentiat si de presedintele Klaus Iohannis.

„Cu acest individ ne-am lamurit. Are un discurs anti – justitie. Spun individ fiindca imi vine foarte greu sa cred ca un intreg partid este de acord cu un astfel de discurs. Eu nu cred asa ceva. Pe de alta parte, va fi destul de simplu sa vedem ce se doreste. Eu cred ca acest individ nu vrea doar pe el sa se scape, ci vrea sa-si scape si cativa prieteni. Este suficient sa vedem cine va ajunge, in urmatoarele saptamani, in Parlament ca sa fie votat pro sau contra urmarii penale. Vom vedea din cine se compune gasca sa”, a zis presedintele.

In replica, Tariceanu a revenit marti cu noi acuzatii la adresa DNA. „Am fost si raman adversarul justitiei politice, care ne readuce in memorie anii cei mai negri ai dictaturii comuniste. Am fost dintotdeauna partizanul justitiei care slujeste legea, care lupta cu adevarat impotriva coruptiei si nu transforma aceasta actiune intr-un paravan pentru vendete politice”, afirma Tariceanu intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: