„Doamna Dancila nu a dat niciun mandat”. PSD nu mai recunoaste ca s-a opus alegerii lui Kovesi

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, la Digi24 ca Viorica Dancila nu a dat „niciun mandat” in privinta modului in care ambasadoarea Romaniei la UE, Luminita Odobescu, sa voteze in cazul Laurei Codruta Kovesi.

„Doamna Dancila nu a dat niciun mandat. Orice roman care accede intr-o functie importanta este un lucru bun pentru Romania”, a declarat Nicolicea.

„A nu sustine pe cineva nu inseamna ca a dat un mandat. Este bine ca in functiile de conducere europene sa fie cat mai multi romani”, a subliniat apoi Nicolicea.

Intrebat ce crede ca va face Kovesi in noua functie, Nicolicea a raspuns sec: „Isi va exercita atributiile”.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat miercuri seara ca Guvernul nu o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, precizand ca, joi, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana va vota impotriva fostului procuror-sef DNA.

„Am spus si repet acest lucru. Nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi. Nu sustinem acest mandat pentru ca mi se pare o abordare fireasca, atunci cand exista suspiciuni asupra unui om, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa lamureasca aceste lucruri si pe urma sa ocupe aceasta functie. Imi mentin pozitia pe care am avut-o”, a declarat Viorica Dancila, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Intrebata cum va vota joi Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE, Viorica Dancila a fost categorica: „Am spus: impotriva”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: