politica

„Doamna Dancila nu a dat niciun mandat”. PSD nu mai recunoaste ca s-a opus alegerii lui Kovesi

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, la Digi24 ca Viorica Dancila nu a dat „niciun mandat” in privinta modului in care ambasadoarea Romaniei la UE, Luminita Odobescu, sa voteze in cazul Laurei Codruta Kovesi.

„Doamna Dancila nu a dat niciun mandat. Orice roman care accede intr-o functie importanta este un lucru bun pentru Romania”, a declarat Nicolicea.

„A nu sustine pe cineva nu inseamna ca a dat un mandat. Este bine ca in functiile de conducere europene sa fie cat mai multi romani”, a subliniat apoi Nicolicea.

Intrebat ce crede ca va face Kovesi in noua functie, Nicolicea a raspuns sec: „Isi va exercita atributiile”.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat miercuri seara ca Guvernul nu o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, precizand ca, joi, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana va vota impotriva fostului procuror-sef DNA.

„Am spus si repet acest lucru. Nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi. Nu sustinem acest mandat pentru ca mi se pare o abordare fireasca, atunci cand exista suspiciuni asupra unui om, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa lamureasca aceste lucruri si pe urma sa ocupe aceasta functie. Imi mentin pozitia pe care am avut-o”, a declarat Viorica Dancila, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Intrebata cum va vota joi Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE, Viorica Dancila a fost categorica: „Am spus: impotriva”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

55 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

O oră ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

O oră ago