„Doamna despre care stim”. Toader refuza sa pronunte numele lui Kovesi. Sustine acum ca a avut relatii bune cu „doamna” – Video

news

Fostul ministru al Justitie, Tudorel Toader, i-a acordat luni un interviu lui Ion Cristoiu in care s-a ferit din rasputeri sa pronunte numele Laurei Codruta Kovesi. El a gasit tot felul de tertipuri pentru a nu fi nevoit sa-i pronunte numele. 

Intrebat de Cristoiu cum comenteaza solicitarea Guvernului de a fi revocat din Comisia de la Venetia, Tudorel Toader a vorbit despre decizia CEDO.

„Doamna despre care stim nu a fost citata la CCR. (…) De aceea pe doamna nu a citat-o, ca era tert, nu era parte in proces”, a spus Toader.

Intrebat de Cristoiu daca acum ar mai revaca-o pe Kovesi,  „cand a ajuns atat de mare”, Tudorel Toader a evitat sa dea un raspuns concret. El a tinut insa sa spuna ca a avut relatii apropiate cu Kovesi.

„Deciziile se iau in functie de dinamica vietii sociale. Am avut o relatie complexa cu dansa.  Va spun ceva ce nu am mai spus. Eram judecator, eram ministru, dansa pe pozitiile pe care era. Adeseori ne sunam la telefon, adeseori ma consulta in probleme de parctica de interpretare si aplicare a normelor juridice penale. Am avut aceasta relatie complexa, dar ne-am exercitat prerogativele in limita legii. (…) Acum, daca as avea competenta si realitatea ar cere-o, de ce nu?”, a declarat Toader.

Mai mult despre: ,

Comentarii: