Doamna Firea a ajuns iar la faza pe lesinuri si frezoane

opinii

Taman cand se tolanea ea mai bine in sondaje si visa cu ochii deschisi cum o sa-l calce pe capul ala latos de intelectual pe Nicusor Dan inca din primul tur la proximele alegeri, duduia Firea a avut parte de-o veste rea, la drum de seara: niste procurori au dat iama intr-un camin de batrani unde tartori erau fosti subalterni ai ei din primarie si au descoperit niste grozavii mai ceva ca-n lagare. Prilej numai bun pentru ca presa „ticalosita” sa acuze ca intreg pocinogul ar fi de fapt o afacere cu parandarat de care nu-s straini nici Firea, nici consilierele ei, nici nasica, tatica sau matusica lui Firea – ca n-am inteles prea bine – si, bineinteles, nici Negoita, primarele care parca s-a facut din om neom, cand il vezi se tine de pom.

Astazi, doamna Firea a iesit pe pagina proprie si personala de Facebook sa se vaite cu zece guri ca e o victima, ca dujmanii-i poarta pica finca n-are valoarea sa, ma-ntelegi, ca totul e un „atac la adresa familiei mele, a copiilor mei si a sotului meu, cu dorinta de a ne compromite carierele”.

Nu stiu cum ar mai putea fi compromisa cariera domnului Pandele, sotul sotiei sale, mai mult decat si-a compromis-o el insusi, luand la bataie lumea pe strada, dar in privinta carierei copiilor cred ca duamna exagereaza. Pai ce cariera au ei, la 7, respectiv 10 ani? Ca doar n-o sa ne zica acum doamna Firea ca din cauza acestui incident nefericit, in care ei, mititeii, n-au nicio vina, n-o sa-i mai primeasca pe copii, cand o fi cazul, la Harvard ori la Oxford si vor fi nevoiti, saracii, sa livreze saorma pe motoreta toata viata, ca niste vietnamezi fara noroc?

Dar aceasta victimizare a doamnei Firea nu este ceva nou. Daca ne uitam in urma, vedem ca oricand a fost acuzata de ceva, onor ministra Familiei a trecut imediat, ca si acum, la faza de lesinuri si frezoane, ca o veritabila Flacarica, aia din serialul cu nea State. De fiecare data a zis la fel: ca se simte in pericol, ca a primit mesaje de amenintare la adresa copiilor pe e-mail, ca face plangere. Pana acum, n-am auzit sa fie condamnat nimeni fiindca ar fi amenintat-o pe doamna Firea, ceea ce ma face sa am serioase dubii ca acele amenintari chiar au existat. Mult stimata si iubita doamna, mare grija cu acuze din astea, ca a mai fost unul care sustinea ca voiau sa-l asasineze niste gealati la Hilton si doi ani l-a „adapostit” pe urma statul paralel la Rahova, ca sa-l protejeze, nu de alta!

Si ca sa fie treaba oabla, fosta primareasa-generala ne spune ca stie si cine se afla in spatele acestui atac marsav: „adversarii politici”, care vor sa o impiedice sa mai candideze la primarie, pe model Trump. Parca-l si vad pe Nicusor Dan urzind cu procurorii planuri secrete pentru priponirea Firei sau pe Ciucu, intre doua parcuri ridicate in Militari, venind sa ciripeasca la Parchet despre rubedeniile colegei de coalitie de prin centrele pentru batrani. Hai, doamna, doar stii prea bine ca asta cu „adversarii politici” este pentru galerie. Ca doar n-o fi Nicusor Dan vreun Superman, ziua primar bleg, iar noaptea justitiar pe mana cu DIICOT-ul, sa bage toata familia Firea la zarca!

Daca e cineva de care dumneata, mult iubita doamna Firea, ar trebui sa te temi, apoi aceia nu sunt adversarii, ci „prietenii” politici. Ca nu stii cum le pune vreun procuror mai coltos veioza-n ochi fostilor dumitale subalterni si se-apuca aia sa povesteasca mai ceva ca-n „o mie si una de nopti”.

Asta ca sa nu mai vorbim de uimitoarea coincidenta care a facut ca tot scandalul cu batranii din camine sa iasa la iveala exact acum, cand nici nu s-a instalat bine poponeata domnului Marcel Ciolacu in jiltul de premier! N-ar fi exclus asadar, neasemuita doamna Firea, ca toata tarasenia sa nu fie vreo razbunare a lui Nicusor, Ciucusor si altora pe care-i bati usor, ci a unor domni dintr-o liga superioara, pe care ai inceput sa-i cam deranjezi.

Si probabil ca ei n-au scos acum  rufele murdare in public ca sa te bage la gherla, ci doar asa, ca avertisment, s-o lasi mai pe sotto voce cu impaunarea, ca domnul revolutionar din Buzau nu suporta concurenta. La urma urmei, karma lucreaza, scumpa doamna Firea: la cat de mult le-ai aratat iepurasii, mielu’ si ouale bucurestenilor, era si cazul sa-ti arate si altii pisica…

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: