Doar 147.400 de turisti straini au vizitat Rusia in perioada ianuarie-septembrie 2022

externe

In perioada ianuarie-septembrie 2022, doar 147.400 de turisti straini au vizitat Rusia, anunta publicatia rusa Kommersant.

Numarul de turisti straini care a vizitat Rusia in aceasta perioada este cu 19% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, arata date ale Serviciului de Frontiera al Serviciului Federal de Securitate din Rusia.

Scaderea puternica a numarului de turisti straini in Rusia are legatura, desigur, cu declansarea invaziei asupra Ucrainei.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat luni ca 50.000 de rezervisti mobilizati s-au alaturat unor unitati de lupta in Ucraina, relateaza agentia de stiri rusa Interfax, preluata de Reuters.

Putin a spus ca 80.000 sunt „in zona operatiunii militare speciale” – termenul folosit de Rusia pentru a desemna razboiul pe care l-a declansat in Ucraina – iar restul de pana la aproape 320.000 de rezervisti mobilizati se afla in tabere de instructie din Rusia.

„Avem acum 50.000 in unitatile lor de lupta. Restul nu iau inca parte la lupte”, a declarat Putin, potrivit Interfax, cu prilejul unei vizite in regiunea Tver.

In luna septembrie, Putin a anuntat o „mobilizare partiala” pentru a chema la arme sute de mii de noi soldati, dupa ce Ucraina a recucerit portiuni mari din teritoriul sau in cadrul unei contraofensive. Decizia a declansat exodul a sute de mii de rusi si a provocat proteste antirazboi in intreaga tara.

Saptamana trecuta, Putin a spus ca in total 318.000 de rezervisti au fost mobilizati.

Rusia a pus capat mobilizarii partiale la sfarsitul lunii octombrie, ministrul apararii Serghei Soigu afirmand pe 28 octombrie ca 41.000 de soldati s-au alaturat deja unitatilor de lupta din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: