news

Doar 2.000 de lei amenda pentru o femeie cu Covid-19, prinsa fara masca intr-o statie de tramvai

O femeie in varsta de 52 de ani, confirmata cu Covid-19 si care nu purta masca de protectie, a fost prinsa de jandarmi intr-o statie de tramvai. Ea a fost amendata cu 2.000 de lei pentru ca nu a respectat masurile de prevenire a raspandirii SARS-COV-2 si perioada de izolare si va fi cercetata si pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Arad, un echipaj de jandarmi a depistat intr-o statie de tramvai o femeie de 52 de ani din Arad, care nu purta masca de protectie sanitara, conform prevederilor legale. Jandarmii i-au solicitat femeii sa prezinte un document de identitate si i-au adus la cunostinta faptul ca a incalcat o prevedere legala si urmeaza sa fie sanctionata. Femeia a refuzat cu insistenta sa dea relatii cu privire la datele de identitate.

Dupa ce i s-a spus ca va fi dusa la sediul Politiei pentru stabilirea identitatii, aceasta a cedat si le-a oferit jandarmilor datele solicitate. In urma verificarilor efectuate, jandarmii au descoperit ca pe numele femeii exista o alerta de tip suspiciune persoana infectata cu coronavirus, astfel ca s-a luat legatura cu Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Arad, pentru confirmarea alertei.

Conform autoritatii respective, femeia este declarata pozitiva la virusul SARS Cov-2 si figura in izolare la locul declarat, in perioada 24 octombrie – 6 noiembrie.

Jandarmii au intocmit pe numele femeii acte de sesizare necesare organelor de urmarire penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, si au aplicat o amenda contraventionala in valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a raspandirii virusului SARS-Cov-2, respectiv nerespectarea perioadei de izolare.

Conform prevederilor legale, femeia va ramane in izolare la locul declarat, pana la finalizarea perioadei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

8 minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

51 de minute ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

5 minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

52 de minute ago