„Doar daca imi ia Dumnezeu mintile”. Sorin Cimpeanu (Pro Romania) refuza sa fie coordonator al campaniei lui Mircea Diaconu

politica

Prim-vicepresedintele Pro Romania, Sorin Cimpeanu, a anuntat, marti, ca refuza sa fie coordonator al campaniei lui Mircea Diaconu.

Norica Nicolai si Sorin Cimpeanu ar urma sa coordoneze campania aliantei ALDE – Pro Romania
Pe de alta parte, prim-vicepresedintele Pro Romania Sorin Cimpeanu a declarat ca discutiile au vizat ca el sa fie co-presedinte al aliantei, alaturi de Norica Nicolai, si nu doar coordonator al campaniei pentru prezidentiale.

„Daca cineva isi inchipuie ca eu voi accepta un post de coordonator campanie, se inseala amarnic. N-ai cum. Doar daca imi ia Dumnezeu mintile. Protocolul nu este semnat, este in curs de redactare. Daca cumva, cineva va incerca sa propuna aceasta titulatura, nu de co-presedinte a aliantei electorale, ci de coordonator campanie, in cazul acesta vor trebuie sa-ti gaseasca pe altcineva. Eu asta nu pot fi. Cu tot dragul pentru orice minunat candidat”, a explicat Sorin Cimpeanu, marti, pentru Mediafax.

Acesta a adaugat ca un co-presedinte al unei aliante are si alte atributii decat un coordonator de campanie. Cimpeanu a mai spus ca nu a semnat inca protocolul, insa va vedea ce va contine documentul, daca va face referire la functia de co-presedinte sau coordonator al campaniei.

„Un co-presedinte de alianta electorala are si alte atributii la care nu as vrea sa ma refer acum la ele, dar sa ne gandim de exemplu explorarea unor posibilitatii viitoare de colaborare sau nu. Sunt si alte aliante, nu numai cele electorale. Sunt aliante politice, de tot felul. Atunci cand esti co-presedintele unei aliante electorale inseamna ca ai mandat sa vezi si mai departe ce faci. Plus ca eu sunt si vicepresedinte al partidului. Eu nu am semnat protocolul. Cand o sa-l semnez atunci va fi foarte clar: daca sunt co-presedinte al aliantei electorale, asa cum am discutat, il semnez si voi fi impreuna cu Norica Nicolai. Daca este orice altceva, vor aparea alte nume, cel putin de la Pro Romania pentru ca eu nu intru in povestea asta”, a conchis Cimpeanu.

ALDE a stabilit, luni, iesirea de la guvernare si alianta cu Pro Romania. Cele doua partide au anuntat sustinerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: