Doar moartea ii mai trezeste. Sorina Pintea anunta acum controale la toate spitalele de psihiatrie din tara

news

Ministerul Sanatatii va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din tara, a anuntat, luni, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul incepe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de masuri de siguranta, dar si la spitalele de psihiatrie din tara (…). Ministrul Sanatatii nu poate sa mearga in fiecare spital din tara, dar Directiile de Sanatate Publica au reprezentanti in cadrul Consiliilor de Administratie, care se pare ca fac multa figuratie, asa este. Atata vreme cat de luni de zile nu te intalnesti… Aceste Consilii trebuie sa aprobe bugete, sa aprobe planuri de achizitii. Sigur, acum spitalul spune: ‘nu am buget’, desi are, pentru ca angajeaza cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret, vom incepe cu aceste spitale pe masuri de siguranta, spital de psihiatrie, si verificari la modul de functionare a Consiliilor de Administratie a Comitetelor Directoare”, a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, citata de Agerpres.

Ministrul Sanatatii, aflata la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, a mai anuntat luni ca directorul unitatii medicale si-a dat demisia dupa ce i-a fost prezentat raportul anchetei efectuate de Ministerul Sanatatii cu privire la incidentul provocat de barbatul de 38 de ani internat cu sevraj etilic.

In noaptea de sambata spre duminica, la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, acesta a atacat mai multi pacienti cu un stativ de perfuzii. Si-au pierdut viata cinci pacienti, unul in noaptea de duminica spre luni, la Spitalul Floreasca din Capitala, si alti opt au fost raniti, acum aflati tot in unitati medicale din Bucuresti.

Mai mult despre:

Comentarii: