Doc and Roll la Brasov. Patru zile de filme TARI si muzica BUNA

life

Cea de-a doua editie a DOC AND ROLL va avea loc intre 15 si 18 aprilie, in Brasov, la Cinema One (din cadrul Coresi Shopping Resort), Cinemateca Patria, Centrul Cultural Reduta si Temple Pub&Grill.

DOC AND ROLL este un festival de film documentar de muzica in cadrul caruia vor fi proiectate concerte 3D si filme documentare de muzica.

Festivalul are si o sectiune dedicata muzicii live, la Brasov ajungand artisti din Germania, Austria, Italia si Ungaria!

La Cinema One, din cadrul Coresi Shopping Resort vor avea loc 4 proiectii speciale!

Festivalul se deschide miercuri 15 aprilie cu o proiectie in premiera in Romania: Guns n’ Roses Appetite for Democracy 3D Live from the Hard Rock Casino.

In timpul show-ului de la Las Vegas, formatia a interpretat toate piesele lor clasice: “November Rain”, “Sweet Child O’Mine”, “Live and Let Die”, “You Could Be Mine”, “Knockin on Heaven’s Door”, “Paradise City”!

DOC AND ROLL continua la Cinema One si in zilele de 16 si 17 aprilie cand vor avea loc 2 proiectii de exceptie: U23D si Metallica Through the Never 3D

Filmat in America de Sud, in cadrul turneului Vertigo,U23D recreeaza atmosfera unui concert, oferindu-le spectatorilor efecte vizuale deosebite. Acesta combina planuri care cuprind in cadru pana la 80.000 de mii de spectatori, zoom-uri care ajung la doar cativa centimentri de artisti, precum si imagini filmate in spatele acestora, surprinzand intregul stadion. U23D cuprinde secvente din noua concerte, filmate in orase diferite, folosindu-se simultan pana la 18 camere de luat vederi!

Regizorul multi-premiat Nimrod Antal creeaza un eveniment cinematografic 3D iesit din comun, Metallica: Through the Never. Cu o poveste de sine-statatoare, filmul foloseste si materiale filmate in timpul concertelor live ale popularei formatii rock. Tanarul actor Dane DeHaan (Chronicle) interpreteaza un fan inrait Metallica: el are o misiune obligatoriu de indeplinit, totul in timp ce formatia isi interpreteaza celebrele melodii in fata unei gigantice arene pline ochi de fani.

Programul DOC AND ROLL de la Cinema One se incheie sambata 18 aprilie cu un film documentar in premiera in Romania: Scorpions Forever and a Day. Documentarul prezinta istoria trupei germane la aniversarea a 50 de ani. Filmul a avut premiera mondiala anul acesta la Festivalul de film de la Berlin.

La Cinemateca Patria, vor fi prezentate iubitorilor de muzica si de film 4 proiectii speciale:

Genesis: Together and Apart (Anglia, 2014)

Jason Becker: Not Dead Yet (SUA, 2012)

Ultimul impresar / The Last Impressario (Australia, 2013)

Supermench-legenda lui Shep Gordon (SUA, 2014)

Clubul festivalului este Temple Pub&Grill, unde pe parcursul celor 4 zile de festival vor avea loc 4 concerte live: Tribute U2 ZEN GARDEN (Italia), SCORPIONS TRIBUTE BAND (Ungaria), Fernet Blues Company (Brasov), Acustica (Brasov)

In cadrul festivalului DOC AND ROLL va avea loc si un concert de jazz.

Ulrich Drechsler, maestrul clarinetului bas in Europa, se intoarce in Romania cu un nou proiect: un duo impreuna cu pianistul austriac Christoph Cech.

Concertul va avea loc vineri 17 aprilie la Centrul Cultural Reduta.

DOC AND ROLL are loc anual in luna aprilie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin cu sprijunul Centrul National al Cinematografiei Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: