Doctorita BATUTA de tigani in spital, chiar in timp ce SALVA viata unei rude a acestora

news

Un medic de la sectia Cardiologie si o politista de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate au fost agresati aseara in incinta Spitalului Judetean de Urgente din Drobeta Turnu Severin de rudele unei paciente de etnie roma.

Medicul de garda din sectia de cardiologie a fost agresat de rudele unei paciente chiar in timp ce incerca sa-i salveze viata acesteia, in timpul manevrelor de resuscitare. Pacienta, o femeie in varsta de 85 de ani, fusese internata joi dupa-amiaza, la orele 15,00, la cardiologie, fiind cunoscuta cu patologie cardiaca in stadiu avansat.

In jurul orei 21.00, pacienta a intrat in stop-cardiorespirator, medicul de garda fiind instiintat de catre asistenta. S-au inceput manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, timp in care rudele batranei au devenit agresive, atat fizic cat si verbal cu medicul de garda Vilhelmina Toman si cadrele auxiliare, distrugand aparatura si impiedicand efectuarea resuscitarii.

In timpul in care se facea masajul cardiac, medicul a fost lovit de unul dintre apartinatori. „In timpul resuscitarii, doamna doctor a fost lovita, ulterior scandalul a fost dus pana in sectia de terapie intensiva. Practic, resuscitarea s-a produs printre agresiunile apartinatorilor. Au intervenit organele de politie si firma de paza”, spune managerul spitalului, dr. Victor Maliborschi, citat de Adevarul.

Agresorii au lovit doctorita peste fata, au strans-o de gat si i-au spart buza. O politista de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, aflata in timpul liber, a incercat sa aplaneze conflictul, dar a avut parte de acelasi tratament din partea agresorilor. Sub ploaia de lovituri, medicul a reusit sa-i salveze viata pacientei. A

sistentul sef al spitalului, Virgil Grigorescu, spune ca interventia organelor de ordine solicitate la fata locului prin 112 nu a fost una prompta: „Din rapoartele facute in dimineata aceasta, a reiesit ca apartinatorul unui pacient in stare grava care fusese internata in jurul orei 15,00, in momentul in care s-a agravat si a trebui resuscitata, apartinatorii au fost extrem de agresivi. Au agresat inclusiv o persoana care era ofitier de politie si, intamplator, venise aici in sectie. Au chemate organele abilitate, care au venit cu o oarecare intarziere, iar reactia lor, din cate am inteles, a fost destul de lenta si destul de neadecvata situatiei respective. Ulterior, intr-adevar, s-au luat masuri, astfel incat agresorii au fost indepartati”.

La fata locului au intervenit mai multe echipaje de la IPJ Mehedinti si Jandarmerie, pe numele a patru agresori fiind intocmite dosare penale pentru lovire si alte violente.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: