Doctorita din Iasi, amenintata de sefi ca va fi data afara daca pleaca voluntar la Suceava. Insa nu se lasa: „Eu plec la Suceava, nu m-am razgandit”

news

Un medic ginecolog din Iasi care s-a oferit voluntar pentru a merge la Spitalul Judetean Suceava, unde situatia este extrem de grava, spune ca solicitarea sa a ramas fara raspuns de la autoritati. In plus, persoane din conducerea spitalului in care lucreaza ar fi avertizat-o ca daca pleaca acolo, nu va mai putea profesa in Iasi.

Monica Holicov este medic ginecolog de 32 de ani si a solicitat sa plece in Suceava pentru a-i ajuta pe medicii de acolo, coplesiti de numarul mare de bolnavi. Totusi, solicitarea ei nu a primit niciun raspuns din partea autoritatilor.

Monica Holicov mai spune ca ea a avut COVID-19 in ianuarie si ca oamenii iau virusul in special din spitale.

„Am fost avertizata voalat ca daca iau boala nu mai pot face nasteri in spitalul meu. Le-am spus ca am avut boala in ianuarie, am facut-o pe picioare, nu am stiut atunci, acum realizez (…) Eu plec la Suceava, nu m-am razgandit. Totusi, dorinta mea de a ajuta s-ar putea intoarce impotriva mea si impotriva pacientilor mei. Nu vreau sa am interzis la spitalul meu (…) Este panica, dar eu va spun ca o sa se moara de foame, nu de boala. Multi au fost dati afara de la serviciu, vor termina banii. Virusul nu-l iei daca stai acasa, il iei in spital cand te duci sa te operezi de apendicita, sa faci dializa sau chimioterapie. De coronavirus se moare in spitale, nu acasa. Eu sunt in categoria de risc, am peste 50 de ani si am diabet”, a declarat pentru corespondentul Mediafax medicul Monica Holicov.

La Suceava ar vrea sa plece si alti medici din Iasi, dar la fel ca in cazul Monicai Holicov, demersurile lor nu au primit raspuns de la autoritati.

Comentarii: