Doctorita la sat, umilita si amenintata de un primar PSD: „Am relatii, te distrug. O sa-ti smotocesc mutra aia pentru ca iti bati joc de mine”

politica

Ion Moraru, primar PSD al comunei Botosesti Paia din judetul Dolj, a injurat-o si amenintat-o pe doctorita din comuna, Nicoleta Disea, pentru ca aceasta a refuzat sa-i fie complice la o operatiune de fraudare a voturilor la alegerile din 26 mai.

Primarul PSD i-a cerut sa elibereze adeverinte medicale pentru zeci de oameni, pe baza carora sa se duca la acestia cu urna mobila.

Iata relatarea doctoritei, publicata de g4media.ro:

”Acum cateva zile a venit la dispensar un subordonat al domnului primar Moraru. Mi-a dat o hartie cu vreo 70 de nume si mi-a spus sa le fac adeverinte pentru lista mobila. I-am zis ca nu i le fac pe loc pentru ca am nevoie de timp sa ma uit peste numele de pe lista.

Primul lucru pe care l-am observat, la prima privire aruncata pe hartia adusa de la primarie, au fost doua nume de persoane care decedasera de curand, una pe 12 mai, alta pe 17 mai. Stiam pentru ca eu insami le facusem certificatele de deces. Apoi am vazut ca pe lista erau si persoane cu probleme psihice, oameni fara discernamant, debili mintal. Insa, tot acolo erau si oameni sanatosi, persoane perfect deplasabile. Ii cunosc pe toti, doar sunt medic in comuna. Mi-am dat seama ca pe domnul primar il interesau doar stampila si parafa mea. Am decis sa nu-mi risc painea si meseria.

Miercuri a venit omul de la primarie ca sa ridice adeverintele. Nu i-am facut insa pe plac. Dupa ce a plecat, m-a sunat domnul primar si a inceput sa urle ca cine sunt eu ca sa ii fur voturile, ca cine sunt eu ca sa interzic dreptul cetatenilor de a vota. I-am spus ca nu pot da adeverinte pentru pacientii cu boli psihice. Erau acolo oameni cu dementa senila, cu parkinson, cu retardare mentala severa, cu tulburare psihotica, cu tulburare de comportament bipolara, cu schizofrenii si epilepsii. Acesti oameni umbla dezbracati prin curte si urla ca varcolacii la luna.

L-am intrebat pe domnul primar daca lista pe care mi-a trimis-o este insotita si de solicitari individuale ale oamenilor. Mi-a zis ca da, ca au trimis oamenii solicitarile la primarie. I-am spus ca legea prevede altceva, ca nu la primarie trebuie trimise solicitarile. Mi-a zis ca sunt prost informata, ca nu stiu nimic.

I-am spus din start: E parafa mea. ‘Ei, hai, e parafa ta. Nu pleaca nicaieri parafa ta, ramane in sectia de votare’, mi-a raspuns.

Mi-a cerut adeverinte pentru 70 de personae, sa mearga la ele cu urna mobile. I-am dat pentru 15.

Domnul primar mi-a spus ca si bolnavii psihic au dreptul de a vota. M-a facut in toate felurile, m-a amenintat. Mi-a spus: Am inceput razboiul cu dumneata. O sa-ti smotocesc mutra aia pentru ca iti bati joc de mine, bandito si nenorocito. O sa intru cum a intrat Stefan cel Mare in turci si i-a decapitat pe toti .

Au urmat injuraturi: ‘Taci in aia a ma-tii din gura, lasa ca pun eu mana pe tine’. A zis ca ma distruge. A zis ca datorita lui am ajuns eu acolo. Dar eu nu apartin de primarie, ci de Casa Nationala de Sanatate. I-am spus ca daca nu inceteaza cu jignirile si amenintarile o sa-I fac plangere penala pentru hartuire. M-am consultat si cu un avocat.

Mi-a spus ca ma distruge, ca ma elimina, ca el are relatii. Sa vedem ce relatii are domnul primar. Eu nu am nicio relatie”, a povestit doctorita.

Nicoleta Disea a spus ca nu este pentru prima oara cand primarul Ion Moraru a venit la dispensar pentru a cere favoruri dincolo de limita legii. ”A venit sa ceara si adeverinte medicale pentru a le putea da ajutoare sociale mai multor persoane, desi erau apte de munca. Majoritatea oamenilor din comuna sunt pe ajutoare sociale”, a mai spus Disea.

La referendumul pentru familie, primarul Ion Moraru a fost campion pe judetul Dolj, reusind o prezenta la vot de aproape 100%, una dintre metode fiind transportarea oamenilor la sectia de votare cu masina primariei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: